Zala in Gašper sta na evrovizijskih stavnicah vedno višje, njun nastop na letošnji Emi pa si je ogledalo že 888 tisoč ljudi. Foto: Sandi Fišer
Zala in Gašper sta na evrovizijskih stavnicah vedno višje, njun nastop na letošnji Emi pa si je ogledalo že 888 tisoč ljudi. Foto: Sandi Fišer

Neko okvirno sliko so najrazličnejše stavnice predstavljale že pred tem, realnejša slika pa se sestavlja šele zdaj, ko so na seznamu pesmi vseh držav.

Če so stavnice našo uvrstitev na letošnjem izboru še pred kratkim uvrščale okrog 20. mesta, pa smo trenutno uvrščeni že na 14. mesto.

Zala Kralj in Gašper Šantl, ki bosta nastopila v prvem predizboru, sta bila s pesmijo Sebi na stavnicah do zdaj najvišje na 13. mestu, njun nastop na Emi pa ima na kanalu YouTube že 888 tisoč ogledov, medtem ko si je videospot ogledalo 639 tisoč ljudi.

Zmagovalna pesem Eme 2019: Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi

Favoriti: Nizozemska, Rusija in Švedska
Zmago letos napovedujejo Nizozemski, drugo mesto Rusiji, na tretje mesto pa uvrščajo Švedsko. Nizozemska letos stavi na Duncana Laurencea s pesmijo Arcade, na drugo mesto uvrščajo Rusa Sergeja Lazareva s pesmijo Scream, tretje mesto pa za zdaj stavnice pripisujejo Švedski, ki je svojega predstavnika izbrala med zadnjimi, in sicer Johna Lundvika s pesmijo Too Late For Love.

Med državami, ki so svoje predstavnike izbrale med zadnjimi, so še Azerbajdžan, Irska in Belorusija, kjer so izbrali 16-letno Zeno oziroma Zinaido Kuprijanovič, ki bo evrovizijsko občinstvo poskušala prepričati s pesmijo Like It. Irsko bo zastopala Sarah McTernan, ki bo v Tel Avivu nastopala s pesmijo 22, kot dvanajsti predstavnik pa bo Azerbajdžan zastopal Chingiz Mustafayev s pesmijo Truth, ki je bila izbrana med 350 pesmimi, ki so bile prijavljene na razpis.