Zala in Gašper začenjata misijo Evrovizija 2019. Foto: MMC RTV SLO
Zala in Gašper začenjata misijo Evrovizija 2019. Foto: MMC RTV SLO

Mlada Mariborčana sta po sobotni zmagi, ki ju bo maja popeljala na tekmovanje Pesem Evrovizije v Tel Aviv, gostovala v MMC-jevi spletni klepetalnici. V njej sta dejala, da nista pomislila na možnost, da bi se zmagi na Emi odpovedala: "Zdi se nama zanimiv izziv in priložnost, da doživiva nekaj novega."

"Zdaj je scena zelo prijazna do naju, glasbo lahko z Zalo počneva skupaj in nama gre super. Imava srečo," je dejal Gašper, ki se je spomnil tudi na svoje glasbene izkušnje, ki jih je pridobival v Pragi. Gašperja je v njunih pesmih vedno pogosteje slišati tudi peti, recimo v zadnjem delu skladbe S teboi.

Zmagovalna pesem Eme 2019: Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi

Obdržala bosta svoje sporočilo in slog

Vse, besedilo, glasbo in aranžma, delata sama in skupaj. "Oba imava osnovno glasbeno izobrazbo, a se nama formalna izobrazba ne zdi nujno najpomembnejša stvar, sploh v ustvarjalnih vodah," sta prepričana glasbenika, ki o nastopu na Evroviziji še ne razmišljata. Jasno jima je le nekaj: "Vsekakor bova obdržala sporočilo in svoj slog!"

Zala je še dejala, da Evrovizijo spremlja že vrsto let. "Z leti so se morda moje želje in prioritete spremenile, a je del mojih otroških sanj, da bi stala na evrovizijskem odru, še vedno v meni, in se veselim, da jih bom lahko živela." Njuna najljubša pesem, s katero je Slovenija sodelovala na Evroviziji, je Samo ljubezen zasedbe Sestre.

Lei se je morda malo nesrečno zareklo, treba pa je razumeti, da je ta Ema predstava polna čustev in včasih ne veš točno, kaj delaš. Nimava osebnih zamer, mediji so malce napihnili celotno zadevo.

Zala Kralj in Gašper Šantl

Veliko vprašanj se je nanašalo tudi na izjavo ene od žirantk Lee Sirk, ki je takoj po razglasitvi zmagovalcev poraženi superfinalistki Raiven dejala, da "ne more verjeti". Zala in Gašper ne gojita nikakršnih zamer: "Lei se je morda malo nesrečno zareklo, treba pa je razumeti, da je ta Ema predstava, polna čustev, in včasih ne veš točno, kaj delaš. Nimava osebnih zamer, mediji so malce napihnili celotno zadevo," sta umirila žogico.

Na vprašanje, ali se zna zgoditi, da se do nastopa na Evroviziji razideta kot par, pa je Gašper odgovoril filozofsko: "Ko se voziš s kolesom, moraš vedno gledati, kam bi rad šel, in ne kamor nočeš, ker psihološko vedno greš tja, kamor se osredotočaš. Torej ne, to ni možnost."

Zala in Gašper v ponedeljkovi oddaji Dobro jutro
Gledanost izbora EMA 2019

Letošnji izbor EMA 2019 si je v soboto, 16. februarja 2019, v povprečju ogledalo 11,9 odstotka oziroma 223.900 gledalcev, starih nad 4 leta, kar predstavlja v povprečju 28 odstotkov takratnih gledalcev televizije. EMA 2019 je bila v svojem časovnem pasu tudi najbolj gledana oddaja.

(Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta; gledanost znotraj istega dne, 16. 2. 2019)