Novinci LPS so prepričali tako pet strokovnih komisij kot gledalce in poslušalce. Njihova zmaga je bila prepričljiva. Foto: Adrian Pregelj
Novinci LPS so prepričali tako pet strokovnih komisij kot gledalce in poslušalce. Njihova zmaga je bila prepričljiva. Foto: Adrian Pregelj

EMA je letos postregla z zelo raznoliko glasbeno mešanico, na koncu večera pa so se – rahlo šokirani – najbolj veselili člani zasedbe LPS (Last Pizza Slice), ki so gledalce in tudi žirijo (ta jih je uvrstila na drugo mesto) prepričali s skladbo Disko.

Sorodna novica Disko je navdušil Slovenijo. V Torino potujejo LPS!

Ta je nastala pred približno pol leta, na avgustovski vaji v Music roomu v Gimnaziji Celje - Center, so razkrili člani skupine v MMC-jevi spletni klepetalnici. "Pesem je bila napisana po resničnih dogodkih, definitivno pa ni več punca od nobenega izmed nas," so še povedali.

Glasba nam predstavlja način življenja, nastop na Evroviziji pa nam pomeni ogromno.

LPS

Za zdaj o evrovizijskem nastopu še niso veliko razmišljali, "smo pa imeli na Emi dovolj vaj, da smo se počutili odlično na odru". Dodali so: "Prilagodili se bomo večjemu odru, predvsem pa maksimalno uživali."

Zmagovalci EME 2022: LPS s skladbo Disko

Slovenski glasbeni sceni bi se radi predstavili na čim več koncertih, nastop na Evroviziji pa vidijo kot priložnost, da se predstavijo mednarodnemu občinstvu.

Če ne bi tekmovali na EMI 2022, bi glasovali za Hauptmana. Od slovenskih izvajalcev jih navdihujejo še naslednja glasbena imena: Joker Out, Magnifico, Hamo & Tribute 2 Love in Kokosy.

Kot so povedali med tekmovanjem za EMO, je bila njihova želja, da dobijo menedžerja. In po zmagi ponudbe že prihajajo, so razkrili v klepetu.

Kako so starši sprejeli uspeh glede na to, da dva izmed članov letos čaka matura, je zanimalo enega izmed uporabnikov. "Zelo so ponosni, prav tako pa malo zaskrbljeni."

Najbolj jih navdušila čestitka Tomaža iz Sester, kaj pa jim je zaželel, izveste v spodnjem klepetu.