Maja Keuc in Bojan Cvjetićanin. Foto: Adrijan Pregelj
Maja Keuc in Bojan Cvjetićanin. Foto: Adrijan Pregelj

Šovtočka, ki si zasluži to ime. V sobotni EMI, na kateri so slavili mladeniči in dekle LPS, med čakanjem na rezultate glasovanja na oder ni stopila ne Ana Soklič, lanska slovenska evrovizijska predstavnica, ne evrovizijski zmagovalci, italijanski rokerji Måneskin, ki so lani maja najprej "zatresli" Rotterdam, nato pa naredili zavidljivo mednarodno kariero. Pa nič hudega.

Z nastopom sta navdušila Bojan Cvjetićanin, pevec skupine Joker Out in ob Melani Mekicar voditelj treh večerov letošnje EME, in Maja Keuc – Amaya, odlična vokalistka, ki je mnogim ostala v spominu po tem, da je Slovenijo leta 2011 predstavljala na Evroviziji in s pesmijo No One osvojila 13. mesto. "Zakaj ne pošljemo na Evrovizijo kar njiju dveh?" je bil najpogostejši odziv gledalcev na družbenih omrežjih – poleg znaka za ogenj, seveda.

Nastop Bojana in Maje, vreden ponovnega ogleda:

Zitti e buoni v izvedbi Maje Keuc in Bojana Cvjetićanina

Bojan je tudi v prejšnjih dveh tednih poleg vodenja poskrbel za glasbene vložke. V prvem predizboru EME 2022 petega februarja je prireditev odprl s priredbo morda največje uspešnice skupine Joker Out, Gola. Besedilo je prenesel na EMO, prvi verz se je glasil: "Spet prišel je tisti čas v letu, ko državljanska vojna vname se na spletu. Dnevnik se vleče pa me to sploh ne moti, prihaja EMA, jaz pa tečem ji nasproti."

Bojan Cvjetićanin s petjem odprl EMO 2022

Glasbeni nastop je ponovil tudi teden dni pozneje, ko se je poigral z besedilom še ene uspešnice skupine Joker Out, Umazane misli. Besedilo je bilo zafrkljivo, celo cinično: "Prižgeš TV in evo ga, RTV spet z denarjem se igra. Zakaj se trudimo, saj ne bomo prišli do finalne torinske noči. Glasba ni tvojega okusa, vse po kuhinji ti diši, niste resni, ljuba duša, kdo to EMO sploh posluša, meni se res vse čisto mimo zdi."

Uvodni nastop voditelja Bojana Cvjetićanina

Bojan Cvjetićanin je, kot rečeno, pevec in obraz mlade rokskupine Joker Out. Večino njihovih pesmi je napisal sam. 22-letnik nekdanji dijak Gimnazije Poljane ob tem študira sociologijo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, glasbeni kolegi pa ga hvalijo predvsem zaradi odlične odrske prezence.

Bojan in Melani sta praktično celotni začetek leta 2022 posvetila pripravam na EMO, Bojan je celotni projekt označil kar z besedo "odisejada". Lepe besede je našel tudi za zmagovalce LPS, takole je zaokrožil finalni večer: "Prosim, bodimo ponosni na LPS. Peljimo jih v Torino z nasmehom, da bodo tam polni moči in ljubezni."

EMA 2022, izbor