2009, Norveška - Alexander Rybak (Fairytale) Foto: Reuters
2009, Norveška - Alexander Rybak (Fairytale) Foto: Reuters

Šest pesmi med deset najbolj poslušanimi je "rezultat" Evrovizije 2022: za Stefanio je španska pesem SloMo pevke Chanel, na četrtem mestu je predstavnik Združenega kraljestva Sam Ryder s pesmijo Space Man, peta je norveška zasedba Subwoolfer s pesmijo Give That Wolf a Banana, deveti je romunski predstavnik WRS s pesmijo Llámame, deseta je srbska pevka Konstrakta s pesmijo In Corpore Sano.

Sorodna novica Kaluš Orkestra za MMC: "Moramo ostati glas naše države na glasbeni fronti"

Preostale štiri pesmi so svoje države predstavljale v preteklih izvedbah Evrovizije. Na tretjem mestu je ruska zasedba Little Big s pesmijo Uno (nastopila je na Evrovizji 2020), na šestem mestu so italijanski rokerji Måneskin s pesmijo Zitti E Buoni (nastopili so na Evroviziji 2021). Norveški predstavnik leta 2009 Alexander Rybak s pesmijo Fairytale očitno ljudem ne gre in ne gre iz ušes, saj se je znašel na sedmem mestu. Na osmem mestu je ukrajinska predstavnica leta 2019 Go_A s pesmijo Shum.

Podatki so zbrani na podlagi ogledov uradnega YouTube kanala tekmovanja za pesem Evrovizije od 1. januarja do 20. decembra.

Evrovizija je sicer pripravila izbor najbolj poslušanih 50 pesmi, vsem lahko prisluhnete spodaj.