Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi

GLASBA: Zala Kralj & Gašper Šantl
BESEDILO: Zala Kralj & Gašper Šantl
ARANŽMA: Zala Kralj & Gašper Šantl

"Zdaj sva prvič res malo konkretneje opisala najino sporočilo, ki govori o tem, da je najpomembneje, da si to, kar si," je pesem Sebi, ki jo bosta predstavila na izboru, opisala Zala v oddaji #EMA Zala.

Že pred skupnim sodelovanjem si je vsak izmed njiju posebej utiral glasbeno pot. Zala je začela preigravanje priredb, nato pa se je odločila za pisanje avtorskih pesmi, ki temeljijo na njenem nežnem pristopu in pripovedovanju.

Duo se bo prvič predstavil na Emi. Foto: David Lotrič Banović
Duo se bo prvič predstavil na Emi. Foto: David Lotrič Banović

Gašper je igranje kitare začel že v otroških letih in pridno vadil, dokler se ni kmalu začel zanimati tudi za glasbeno produkcijo. Na zadnji srednješolski dan se je s kolesom odpravil v tujino, kjer se je znašel pod okriljem glasbenih studiev Faust Records v Pragi. Gašper se je v naslednjih dveh letih v Pragi izpopolnjeval kot tonski mojster in skladatelj, hkrati pa si je želel skozi glasbo izražati neko sporočilo.

Sorodna novica Video: Prisluhnite, kako zvenijo pesmi z letošnje Eme

Z željo po novih zgodbah je pustil vse za seboj in se s kolesom odpravil prekolesarit Evropo. Z nahrbtnikom in kolesom je tako na zahodni obali Francije nastal refren za Valove: “Sploh luna ve za morje, da vpliva na navade in valove?” Po potovanju se je v Prago vrnil dokončat pesem, ki je oživela v trenutku, ko jo je Zala interpretirala. Njuna prva pesem Valovi je zaživela prek radijev, kjer je osvojila največ oboževalcev, prejela pa je še nagrado zlata piščal za skladbo leta 2017.

Zala in Gašper sta se spoznala prek prijatelja Žige Krajnca, ki je Gašperju poslal Zaline posnetke na Instagramu in zdaj snema videospote za njuno glasbo. Najmočnejša vez njunega projekta je, da lahko drug za drugega napišeta in interpretirata pesem.

Spodaj si lahko pogledate gostovanje Zale in Gašperja v spletni oddaji #EMA, v kateri boste lahko spoznali vseh 10 izvajalcev.

#EMA: Zala Kralj & Gašper Šantl