Skupino mladih celjskih glasbenikov, ki je nastala leta 2018, sestavljajo vokalist Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, Mark Semeja na električni in Zala Velenšek na bas kitari ter klaviaturist Žiga Žvižej. Foto: EBU/Sarah Louise Bennett
Skupino mladih celjskih glasbenikov, ki je nastala leta 2018, sestavljajo vokalist Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, Mark Semeja na električni in Zala Velenšek na bas kitari ter klaviaturist Žiga Žvižej. Foto: EBU/Sarah Louise Bennett

"Med skladbo smo padli v čisto svoj svet, zdi se mi, da je bilo samo nas pet v nekem čarobnem svetu, res smo uživali," je izkušnjo na novinarski konferenci po nastopu za RTV Slovenija povzel klaviaturist Žiga Žvižej, ki naj bi bil sicer izmed vseh članov največji oboževalec Evrovizije.

Zagotovo smo zelo zadovoljni s svojim nastopom, naredili smo vse, kar je bilo v naši moči. Odhajamo z dvignjeno glavo.

Mark Semeja, kitarist skupine LPs

"Srečni smo bili vsakič, ko smo se obrnili in s tribune zaslišali kričanje zelo glasnih 20 ljudi," je še pristavil bobnar Gašper Hlupič iz zasedbe, ki je imela eno izmed najglasnejših tribun s podporniki, in poudaril, da so hvaležni vsem, ki so jih prišli pogledat.

Sorodna novica Pot LPS-ja se je končala v polfinalu: "Že uvrstitev na Evrovizijo je bila nekaj izjemnega"
Po nastopu. Foto: Maruša Kobal
Po nastopu. Foto: Maruša Kobal

"Naša celotna evrovizijska izkušnja se je začela dosti nepričakovano, dosti spontano," je po nastopu sicer priznal pevec Filip Vidušin in dodal, da je že sama uvrstitev na Evrovizijo "nekaj izjemnega", ki se tako mladim, kot so, le redko zgodi. "Zelo smo hvaležni za to celotno izkušnjo," so še dodali člani zasedbe v prvi izjavi in dodali, da na tovrstnih prireditvah med glasbeniki ni tekmovalnosti ali zamer, temveč samo pozitivno vzdušje.

Miša Molk o evrovizijskem dogajanju

Poudarili so tudi, da so bili z vsemi nastopi zelo zadovoljni. "Naredili smo to, kar smo želeli. Pokazali smo se Evropi," so povedali mladi Slovenci in Slovenka, ki so že pridobili veliko oboževalcev. "Smo zelo veseli za vso podporo iz Slovenije in izven nje, močno gremo naprej z novo glasbo," je še dodal Vidušin.

S polno paro naprej

Izbor za pesem Evrovizije: Razglednica iz Torina

"Mogoče je bila navznoter kakšna solzica, navzven pa smo ostali močni," je po koncu poti pred finalom Evrovizije, ki letos poteka v Torinu, zagotovil Hlupič in napovedal, da si bodo nemudoma privoščili pico. Kljub temu, da so jim evrovizijske obveznosti vzele veliko časa, bobnar meni: "Karkoli nam je bilo odvzeto, nam je bilo desetkrat poplačano."

Bend LPS, ki ga sestavljata tudi baskitaristka Zala Velenšek in kitarist Mark Semeja, bi celotno izkušnjo z veseljem ponovil, zdaj pa bo končno lahko malce zadihal. Tako že načrtujejo izdajo novih pesmi – te bo mogoče slišati na koncertih, ki naj bi jih načrtovali za poletje. "Delamo na albumu. Naš cilj je, da svoje kreacije, ki so si pri nas med seboj zelo različne, predstavimo v zaključeni celoti," je frontmen skupine dejal v svoji obljubi za še boljšo glasbo v prihodnosti.

LPS: Naredili smo vse v naši moči
Slovenija: LPS – Disko

Pesem Evrovizije 2022 lahko spremljate na MMC-jevem evrovizijskem portalu, na Facebooku, Instagramu in YouTubovem kanalu. Več o samem izboru za pesem Evrovizije 2022 pa lahko spremljate na uradni spletni strani www.eurovision.tv.