Slakonja je vsaj toliko kot po svojih igralskih dosežkih znan tudi kot imitator znanih in slavnih osebnosti. Če lahko pri tem poje, še toliko boljše. In tokrat je tik pred vrhuncem Eme 2020, ko smo čakali le še na to, ali je glas ljudstva za letošnjo zmagovalko izbral Ano Soklič ali Lino Kuduzović, presegel samega sebe in nam privoščil skoraj šestminutni "venček", v katerem se je prelevil v vse nekdanje zmagovalce tega glasbenega festivala.

Spletni klepet z zmagovalko Eme 2020

Ana Soklič bo v ponedeljek, 24. 2., ob 11.30 gostja MMC-jeve spletne klepetalnice, v kateri bo odgovarjala na vprašanja bralcev, gledalcev in poslušalcev Eme. Označite si dan in uro v koledarju ter sodelujte z vprašanji!

Začel je s Coletom Moretttijem in zimzeleno Tih deževen dan, končal v belo oblečen in z zasanjanim pogledom kot Zala Kralj in Gašper Šantl, vmes pa nanizal vse preostale slovenske predstavnike na Pesmi Evrovizije.

Sorodna novica Ana Soklič: "Na oder želim vedno stopiti gola in bosa"

S podobo, oblačili in glasom je imitiral Darjo Švajger (dvakrat!), Regino, Tanjo Ribič, Vilija Resnika, Nušo Derendo, Sestre, Karmen Stavec, Platin, Omarja Naberja (dvakrat!), Anžeja Dežana, Alenko Gotar, Rebeko Dremelj, Quartissimo in Martino Majerle, Ansambel Žlindra in Kalamare, Majo Keuc, Evo Boto, Hannah Mancini, Tinkaro Kovač, Maraayo, ManuEllo in Leo Sirk. Le predstavljamo si lahko, kako ogromno truda je celotna ekipa vložila v ta projekt!

Za ličenje je sicer poskrbel priznani Empera Atrizz, poklon pa si nedvomno zaslužijo tudi vse kostumografinje in vizažistke.

Po tem nastopu so se na družbenih omrežjih znova pojavila enaka vprašanja, kot se vedno, ko je Slakonja na kakršen koli način vpleten v Emo: kdaj se bo končno odločil in šel na ta izbor tudi kot tekmovalec?

Med Arcade razbita arkada

Slakonja je sicer že na začetku prenosa poskrbel za to, da so bili gledalci ves čas prikovani na svojih sedežih, saj je med izvajanjem pesmi Arcade Duncana Laurencea, po zaslugi katerega bo letošnja Evrovizija potekala na Nizozemskem, nanj padla ogromna luč. Nekaj sekund pozneje se je na zaslonih prikazal napis "Oprostite, prekinitev!", besedo pa je nato prevzela (namenoma?) zmedena sovoditeljica Maja Pinterič.

Klemen Slakonja z veliko modrico, ki je nadomestila prebito arkado na levi strani obraza. Foto: RTV Slovenija/Adrijan Pregelj
Klemen Slakonja z veliko modrico, ki je nadomestila prebito arkado na levi strani obraza. Foto: RTV Slovenija/Adrijan Pregelj

Slakonja je nato ves večer "lizal rane" in menjal obliže, gledalci Eme pa so ves čas na glas in prek omrežij ugibali – je šlo za resničen incident ali dobro zrežirano potegavščino? Odgovor se je ob koncu oddaje ponudil na pladnju, saj je Slakonji ob koncu oddaje rana "čudežno" izginila.