Gibonni je v četrtek navdušil občinstvo v Križankah. Foto: MMC RTV SLO
Gibonni je v četrtek navdušil občinstvo v Križankah. Foto: MMC RTV SLO
Gibonni
Ob začetku koncerta se je Gibonni tudi stehtal in občinstvu obljubil, da bo med koncertom izgubil tri kilograme. Foto: MMC RTV SLO

Pred začetkom koncerta sta se z obeh strani vhoda v Križanke vili dolgi vrsti ljudi, ki sta napovedovali, da bo prizorišče pokalo po šivih. In res je bilo tako. Tukaj majhna graja organizatorju, ki se je očitno precenil in prodal kakšno karto preveč, saj je bilo drenjanje ob vhodu na trenutke precej nevarno, nekateri pa so bili prisiljeni, da so koncert poslušali iz predverja. A ko je na oder prišla zvezda večera, je bilo vse pozabljeno.

Gibonni sam je na začetku presenečeno pogledal množico, ki se je zbrala v Križankah, jih lepo pozdravil in že so zazveneli takti prvega singla z novega albuma, Žeđam, ki ga je množica že veselo prepevala s hrvaškim pevcem. Nadaljeval je s svojimi starimi uspešnicami Škola, Činim pravu stvar in U ljubav vjere nemam in z njimi ogrel še tiste oboževalce, ki jim nov album še ni stopil pod kožo.

Prijetna kombinacija starih in novih uspešnic
Hrvaški glasbenik, ki je pred ljubljanskim občinstvom vidno užival in se ljudem tudi večkrat zahvalil, da so prišli na koncert, je spretno krmaril med starimi uspešnicami in skladbami z novega albuma, med občinstvom pa je završalo, ko je na oder prišel Damir Urban in zapel tudi Ti si moja voda, nato pa z Gibonnijem skupaj odpel Judi, zviri in beštimje. Od tu naprej se je razpoloženje v Križankah le še stopnjevalo, Gibonniju pa se je pri pesmi Andjeo u tebi pridružila tudi karizmatična Maya Azucena, ki je na odru nato ostala vse do konca in Gibonniju pritegnila pri skoraj vseh pesmih. Vrhunec koncerta so bile pesmi Libar, Projdi vilo, Čemu se nadaš, srce moje in Mirakul, kjer je občinstvo dobesedno ponorelo.

Ko je Gibonni odpel že skoraj ponarodelo Oprosti, se je odpravil med množico in celotne Križanke prepričal, da so z njim počepnile in odpele refren. Pesem Več je vrime, da se pomirim sa svitom, je Gibonni odpel med sprehodom med občinstvom, kjer se je rokoval z navdušenimi oboževalci, na koncu pa se je povzpel še na balkon poletnega gledališča, kjer resnično ni mogel skriti svojega navdušenja. Poslovil se je z besedami: "Zdaj grem jaz dol, vi pa me lahko pokličete na bis!"

Ob Toleranci na oder tudi Rok Trkaj in Jani Hace
Prvi bis je začel z zadnjo uspešnico, ki nosi tudi naslov plošče, Toleranca, kjer sta se mu na odru poleg Damirja Urbana in Maye Azucene pridružila še Rok Trkaj in Jani Hace, nato pa je zapel še pesem, ki jo po navadi zapoje na koncu vsakega koncerta, Zlatne godine. A ker občinstvo še kar ni in ni hotelo domov, je Gibonni s svojim bendom še enkrat prišel na oder in odpel še dve pesmi, občinstvu pa se je, vidno ganjen in navdušen, večkrat zahvalil za obisk in jim obljubil, da se najpozneje čez eno leto znova srečajo. Z besedami "Zdaj pa pojdite domov delat otroke" pa je hrvaški glasbenik zapustil oder.

Če zanemarimo to, da je prevelika gneča malce pokvarila začetek koncerta, pa je Gibonni znova priredil koncert, ki je trajal kar dve uri in pol in ki ga oboževalci zlepa ne bodo pozabili. Gibonnijeve melodije so si zagotovo požvižgavali še ves večer in naslednje jutro. Še en koncert bo imel Gibonni danes.