Zmage se je razveselila Eva Boto. Foto: Jani Ugrin
Zmage se je razveselila Eva Boto. Foto: Jani Ugrin
Mario Galunič
Večer popevk je povezoval Mario Galunič. Foto: Jani Ugrin

Eva Boto, naša nekdanja evrovizijska predstavnica, je s pesmijo Kaj je to življenje navdušila gledalce in postala zmagovalka "dobre stare" popevke.

Na festivalu so nove popevke predstavili še Eva ČerneDvigni glas, Lea Bartha Razširjam roke, Flora in Paris Naša bajta, Nuša Derenda Grafit, Irena Vidic in Gregor Ftičar Prihajam k tebi, EroikaZa vse življenje, King FooZačaraj me, Eva Hren Počasi ter Tinkara Kovač in Anika Horvat Po zimi. Vsi izvajalci so nastopili ob spremljavi velikega revijskega orkestra RTV Slovenija.

V nedeljo boste lahko na MMC-ju prebrali reportažo iz zakulisja Popevke, TUKAJ pa lahko še enkrat prisluhnete skladbam.

.

Po predstavitvi vseh desetih popevk je strokovna žirija, ki so jo sestavljali Neisha, Tomi M. (Siddharta), Slavko Avsenik ml., Martin Štibernik in Darja Švajger, izbrala tri superfinaliste.

Nagrade strokovne žirije
Strokovna žirija je ob koncu večera, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila nagrade v naslednjih kategorijah: nagrado za najboljše besedilo je za skladbo Počasi v izvedbi Eve Hren prejel Feri Lainšček, nagrado za najboljšo interpretacijo si je s skladbo Začaraj me prislužila skupina King Foo, nagrado za najboljšo priredbo je dobil Rok Golob, in sicer za skladbo v izvedbi skupine King Foo, nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa je prejela Anja Kotar s skladbo Čas je zdaj.

V spremljevalnem programu so nastopili Darja Švajger, zmagovalka občinstva Slovenske popevke 2014, Andraž Hribar, zmagovalec Slovenske popevke 2013, in Alex Volasko, zmagovalec festivala Poprock. Z venčkom zimzelenih popevk Mlade oči, Med iskrenimi ljudmi in Dan ljubezni so se vsi izvajalci poklonili Dušanu Velkaverhu, nedavno preminulemu legendarnemu besedilopiscu, ki je pomembno zaznamoval zlato dobo slovenskega glasbenega ustvarjanja, s svojimi zimzelenimi besedili pa pustil trajno sled v slovenski popevki.

Utrinke s Popevke (ter priprave na Emo) lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
- Facebook,
- Twitter,
- in Instagram.

DSZG 2016 - Poprock, Popevka in Ema
Poprock je bil prvi izmed treh festivalskih večerov v okviru Dnevov slovenske zabavne glasbe (DSZG), ki jih v tem mesecu ponuja Televizija Slovenija. Nocoj se je skupaj z revijskim orkestrom RTV Slovenija predstavila še Popevka, na kateri je prav tako nastopilo deset izvajalcev, v soboto, 27. februarja, pa bo za piko na i sledila Ema, na kateri bomo dobili novega slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije.

V sklopu Dnevov slovenske zabavne glasbe je 15. februarja v studiu Televizije Slovenija potekal koncert Siddharte Infra Ultra Live.

Zmagovalni skladbi Eve Boto lahko prisluhnete spodaj, v galeriji pa si oglejte tudi utrinke s Popevke. Foto: Jani Ugrin.