7. julija bo rezultat sodelovanja tudi uradno izdan. Foto: Marko Pigac
7. julija bo rezultat sodelovanja tudi uradno izdan. Foto: Marko Pigac

Častna naloga odpiranja razprodanega večera, v okviru katerega so Bepop, Game Over in Sebastian praznovali 20 let projekta Popstars in posledično svojih karier, je pripadla prvemu velikemu najstniškemu idolu v samostojni Sloveniji. Sebastian je na nastop v Cvetličarni, kot se za plesnega mojstra spodobi, s seboj pripeljal tudi četico plesalk iz svoje plesne šole, občinstvo pa se mu je z veseljem pridružilo pri petju od prve do zadnje kitice.

Usuli so se konfeti. Foto: Marko Pigac
Usuli so se konfeti. Foto: Marko Pigac

Oder "ultimativnega throwback koncerta" so nato prevzeli Game Over, ki so pri pesmi Mladost dobili dodatne okrepitve – trio Booom!, novo slovensko fantovsko skupino. S skupnimi močmi so izvedli tudi uspešnico Briga me. Zadnja tretjina praznovanja jubileja je bila rezervirana za skupino Bepop, ki se je tokrat povečala s pomočjo sedmih plesalk Plesnega mesta.

Ob vseh svojih največjih uspešnicah so tokrat dame izvedle tudi nekaj pesmi, ki jih po odrski reaktivaciji še niso pele. Pri pesmi Moje sonce je nadzor klaviatur pripadel sorodnici pokojnega člana, Nejčevi sestri Evi Erazem.

Koncert je postalo prizorišče snemanja videospota

Za repete so postregli s prepletenko treh njihovih največjih uspešnic. Gostitelji so s tem namenom namreč pred kratkim obiskali svojega starega producenta Zvoneta Tomca in Natko Geržina, "mashup" pa bo 7. junija izšel tudi kot uradni singel Popstars United. Tega bosta pospremila tudi istoimenski dokumentarni film in video.

Vizualno upodobitev pesmi so sicer posneli kar med koncertom, ki se je končal s konfeti in šampanjsko prho. 23 glasbenikov je poskrbelo za nepozaben večer, za katerega so nastopajoči dejali, da se lahko po čustvih in energiji meri s katerim koli njihovim dvoranskim spektaklom.