Poti Jacuzzyja in skupine Los Ventilos so se sicer razšle, a  s svojo glasbo vseeno žanjejo uspehe - tudi na MMC-jevem natečaju. Foto: MMC RTV SLO
Poti Jacuzzyja in skupine Los Ventilos so se sicer razšle, a s svojo glasbo vseeno žanjejo uspehe - tudi na MMC-jevem natečaju. Foto: MMC RTV SLO

Ne obupati, če ni takoj ljudskih mas, ker pač to ni vse, kar je mogoče doseči v glasbi.

Nasvet Jacuzzyja tistim, ki se v svet glasbe šele podajajo.

Jacuzzy in Los Ventilos so namreč sodelovali že pred časom, ko je nastajal album ISO4586, nato pa je ljubljanski glasbenik s pravim imenom Jakob Krall začel samostojno pot.

"edina skladba, ki je Ventilosi niso predrugačili in uvrstili na svoj drugi album, meni pa je bil to eden izmed boljših komadov, tako da smo se zmenil, da naredimo še to" - torej, da sodelujejo na natečaju.

Jacuzzy sodeluje s Tribute 2 Love
Jacuzzy, ki poleg redne službe piše pesmi, poje, producira, snema in igra alt saksofon, trenutno v Railroad studios končuje nov album raperja Spinza iz Kalifornije in skupine Sausages. "In seveda počasi dokončujerm material za svoj lasten prvenec." Obenem pomaga na koncertih kot tonski tehnik in kot producent sodeluje s različnimi glasbeniki, med drugim tudi z zmagovalko našega glasbenega natečaja, skupino Tribute 2 Love, za katero je produciral dve pesmi.

Na vprašanje, kaj je po njegovem mnenju omenjeni skupini prineslo zmago, Jacuzzy odgovarja: "Dobra skupina in dobra pesem, še posebej v teh recesijskih časih, ko lahko verjameš le v ljubezen."

Množice oboževalcev niso vse
In kako se glasbenik na slovenski sceni lahko prebije v ospredje? Po Jacuzzyjevem mnenju je skrivnost v večni aktivnosti, novih pesmih. Pa še nasvet: "Ne obupati, če ni takoj ljudskih mas, ker pač to ni vse, kar je mogoče doseči v glasbi."

Svojo glasbo Ljubljančan označuje za mešanico hip hopa in rocka, "v kateri se lahko marsikdo najde". In kakšne so glasbenikove želje oz. načrti za prihodnost? "Izdaja solo albuma, dokončanje studia, zment se s šefom za povišico (smeh)."

T. K.

Spodaj lahko poslušate pesem Alarm, plod sodelovanja med Jacuzzyjem in skupino Los Ventilos.

Ne obupati, če ni takoj ljudskih mas, ker pač to ni vse, kar je mogoče doseči v glasbi.

Nasvet Jacuzzyja tistim, ki se v svet glasbe šele podajajo.