Jani Kovačič. Foto: BoBo
Jani Kovačič. Foto: BoBo

"Vsaka pesem opisuje situacijo, v katerih se neredko znajdejo ženske. Ženske ženejo življenje naprej in v dalj, moški se izgubljajo v prepirih in vojnah, kajti moški so pozabili svojo vlogo v tvorjenju življenja – povprečen moški običajno svojo odgovornost prelaga na državo, na žensko, na otroke. XXI. stoletje je stoletje žensk! Ženske drže ključe življenja. Naj bodo ženske ženstvene, saj zaradi tega pravi moški izgubé glavó. Dokler bo tako, se bo svet vrtel," je prepričan kantavtor.

Koncert doma: Jani Kovačič
Foto: Promocijsko gradivo
Foto: Promocijsko gradivo

Pri plošči poleg Janija Kovačiča v vlogi glavne protagonistke sodeluje igralka Medea Novak, poleg nje pa še Neža Pajek Arambašić (klavir in tolkala) in Luka Dobnikar (kontrabas). Premierni koncert je bil izveden 19. oktobra 2019 v SNG-ju Nova Gorica. Na Prvem programu Radia Slovenija je bil posnetek koncerta predvajan v soboto, 7. marca 2020, ob 20h. Producirala je Ksenija Kos, snemal Drago Hrvatin, asistent je bil Davor Lovrenčič. Posnetki za album so nastali na RC RTV Koper Capodistria v Studiu Hendrix med januarjem in majem 2020. Za snemanje, miksanje, mastering in produkcijo je poskrbela Ksenija Kos, tonski mojster je bil Tadej Tadič.

Album bo kantavtor na predvečer dneva žena v živo s Kvartetom za ženske štorije predstavil v Cankarjevem domu. Plošča bo izšla 5. marca.