Foto: Reuters
Foto: Reuters

Legendarni kitarist upa, da bo novi album skupine The Rolling Stones luč sveta ugledal kmalu. V pogovoru za Apple Music 1 je dejal, da bodo skladbe najverjetneje posnete do konca leta. Oblika, v kateri bo album izdan, je neznanka tudi Keithu Richardsu.

Priznal je tudi, da ne ve, ali bodo skladbe dostopne na platformah za pretočno predvajanje: "Jaz samo ustvarjam, pozneje se dogovorimo, v kakšni obliki bodo skladbe na voljo poslušalcem."

Nova plošča zimzelenih rokovskih gigantov bi bila prva po letu 2016, ko so se na albumu priredb Blue & Lonesome poklonili izvajalcem, kot so Little Walter, Howlin' Wolf in Willie Dixon. Zadnji album z originalnimi skladbami sega 17 let v preteklost, takrat so namreč izdali ploščo A Bigger Bang.

Skupina The Rolling Stones letos praznuje šestdeset let pustošenja po svetovnih odrih. Po lanski smrti dolgoletnega bobnarja Charlieja Wattsa na jubilejni turneji sodeluje Steve Jordan, ki bo po besedah Richardsa pomagal pri nastanku novih skladb. Zasedba bo naslednjič zatresla oder 22. avgusta v Berlinu.