Slogan letošnjega tekmovanja je Pridruži se nam. Foto: Eurovision.tv
Slogan letošnjega tekmovanja je Pridruži se nam. Foto: Eurovision.tv
Slovenija tudi letos na Evrovizijo

"Po preverjanju zanimanja za projekt Pesem Evrovizije 2014 med oglaševalci in na podlagi dejstva, da so programske vsebine, povezane z izborom Pesmi Evrovizije, visoko na lestvici priljubljenosti med poslušalci in gledalci, se je RTV Slovenija odločila, da se tekmovanja udeleži tudi v letu 2014. Podrobnosti o načinu izbora slovenskega predstavnika in udeležbi na Pesmi Evrovizije bomo sporočili naknadno," so tako sporočili z RTV Slovenija.

Je pa Televizija Slovenije v osrednji dnevno-informativni oddaji potrdila, da bodo slovensko pesem za Evrovizijo gledalci in poslušalci izbrali na Emi.

Že v ponedeljek pa bo jasno, kdaj bo slovenski predstavnik ali predstavnica nastopala, saj bo takrat v danski prestolnici potekalo žrebanje vrstnega reda za 59. tekmovanje za Pesem Evrovizije.

36 držav in Slovenija
Maja bodo na evrovizijskem odru v Köbenhavnu zagotovo nastopili še predstavniki Albanije, Armenije, Avstrije, Azerbajdžana, Belorusije, Belgije, Danske, Estonije, Finske, Francije, Gruzije, Nemčije, Grčije, Madžarske, Islandije, Irske, Izraela, Italije, Latvije, Litve, Makedonije, Malte, Moldavije, Črne gore, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije, San Marina, Španije, Švedske, Švice, Velike Britanije in Ukrajine.

Skupaj s Slovenijo torej 37 držav. Največ do zdaj jih je na tekmovanju sodelovalo leta 2011, ko se jih je v predizborih in v finalu skupaj zvrstilo 43.

"Pridruži se nam"
Izbor za pesem Evrovizije leta 2014 bo tudi letos potekal tri večere, in sicer 6., 8. in 10. maja v dvorani B&W Hallerne v Köbenhavnu. Danci so si sicer tekmovanje zamislili malo drugače in k sodelovanju povabili oboževalce z vseh koncev Evrope in drugih delov sveta - na družbenih omrežjih tako lahko vsakdo prispeva svojo zamisel za tradicionalne razglednice držav ali pa pove, kako bi popestril program. Temu sledi tudi letošnji slogan tekmovanja, ki se glasi: Pridruži se nam (v izvirniku Join Us).

Danci tokrat tekmovanje pripravljajo tretjič, prvič so ga gostili leta 1964, drugič pa leta 2001, štiri leta pozneje, ob 50. obletnici Evrovizije, pa so v Köbenhavnu posneli posebno jubilejno oddajo, ki je oboževalce popeljala po polstoletni zgodovini tega največjega evropskega glasbenega tekmovanja.

Slovenija tudi letos na Evrovizijo