Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Kozorog Blatnik

Okraševanje bazilike sv. Petra "Velika čast in odgovornost": Sabina Šegula znova okraševala v Vatikanu, v središču rezane orhideje

31.03.2024

Ustvarjanje velikonočne dekoracije za Vatikan se začne takoj po božiču, razlaga floristka Sabina Šegula, ki s svojo ekipo že vrsto let krasi baziliko sv. Petra ob božiču in veliki noči. Tudi letos so v ospredju slovenske orhideje.

Družabno Andrej Stare ob slovesu ne obžaluje nobene izjave: "Zakaj pa bi?"

22.03.2024

"Res je, končujem komentatorsko kariero, ki sem jo začel 16. junija 1979," je takoj postregel s statističnim podatkom legendarni športni komentator Andrej Stare, ki se v soboto poslavlja tako, kot se spodobi – s komentiranjem skokov.

Andrej Hofer "Tisto, kar boste slišali ob panorami avstrijskih smučišč, še zdaleč ni približek domači glasbi"

15.03.2024

Petek zvečer je rezerviran za narodnozabavno glasbo. Vajeti z oddajo Glasbeni pozdrav v roke jemlje Andrej Hofer, ki se mu bo pridružil tudi (občasni) sovoditelj, radijec Sandi Morel, o katerem pravi, da je v njegovem delu prepoznal velik potencial.

29. februar Redke bolezni: Z razširjenim presejanjem jih lahko že ob rojstvu odkrijejo več – in tudi zdravijo

29.02.2024

29. februar je svetovni dan redkih bolezni. Te prizadenejo največ pet ljudi na 10.000 prebivalcev, tri četrtine jih je odkritih v otroštvu, pri večini je vzrok genetski. V Sloveniji se velik del teh bolezni odlično obravnava, pravi Jože Faganel.

Jernej Celec "Dobra stvar pri satiri zdaj je, da je vsak teden nekaj novega."

11.02.2024

Prednost oddaje Kaj dogaja?, ki je satira na aktualne dogodke, je, da se težko ponavljaš, pravi "človek iz ozadja", komik in scenarist Jernej Celec. Snovi ne zmanjka, saj se ves čas nekaj dogaja, težko mu je bilo le v koronskem obdobju, priznava.

Intervju Žveglič: Kmetje bomo pri prilagajanju na podnebne spremembe potrebovali pomoč svetovne znanosti

06.02.2024

Nekritičen uvoz pridelkov, predvsem iz Ukrajine v Evropsko unijo, dela pravo zmedo na evropskem trgu, opozarja prvi mož Kmetijsko-gozdarske zbornice, Roman Žveglič. Zdaj se bodo prvič sestali z novo kmetijsko ministrico in upajo, da jim bo prisluhnila.

Družabno Alenka Marinič o vodenju Kaj dogaja?: Zame je bil največji izziv, da moram sedeti pri miru

03.02.2024

Vsestranska Alenka Marinič je širši javnosti postala bolj poznana, ko se je Tilnu Artaču pridružila za voditeljsko mizo satirične oddaje Kaj dogaja? Kot pravi, si pred nekaj leti ni mislila, da bo postala znan obraz, a za zdaj ji to ne povzroča težav.

Prva operacija v UKC-ju Globoka možganska stimulacija: upanje za bolnike s Tourettovim sindromom

27.01.2024

Konec lanskega leta so v ljubljanskem kliničnem centru prvi v Sloveniji izvedli uspešno operacijo sindroma tikov, znanega tudi kot Tourettov sindrom, kar pomeni velik korak naprej pri zdravljenju te bolezni in veliko boljšo kakovost življenja bolnikov.

Danska Slovo kraljice Margarete II. od prestola: hitro in brez pompa, a Danci jo bodo pogrešali

13.01.2024

Nedelja bo za Dansko zgodovinski dan – po točno 52 letih na prestolu bo kraljica Margareta II. podpisala odstopno izjavo in krono prepustila prvorojencu Frederiku. Slovesnost bo skromna in kratka, a ima poteza v najstarejši evropski monarhiji velik pomen.

Muzej jaslic Brezje Kaj spada v jaslice? "Kar koli se nekomu zdi, saj se je Jezus rodil za vse ljudi."

24.12.2023

Tradicija postavljanja jaslic na Slovenskem se je zares razmahnila po 2. svetovni vojni, pripoveduje pater Robert Bahčič, ki na Brezjah skrbi za tamkajšnji Muzej jaslic, urejen v nekdanjem hlevu, kjer predstavljajo zgodovino in nabor jaslic po svetu.

Arhivski posnetki 60 let od trenutka, ko se je Slovenija povezala s svetom tudi po zraku

24.12.2023

Mineva 60 let od prvega pristanka in vzleta potniškega letala na letališču Brnik – letalo Douglas DC 6B je namreč na takrat novozgrajenem letališču pristalo dan pred božičem leta 1963, potniški promet pa je na letališču stekel dobra dva tedna pozneje.

Redke vrste na ogled Tropska hiša Celje: kjer se združita spoznavanje (redkih) živali in njihovo ohranjanje

25.11.2023

Pajki, strupene miniaturne žabice, siamska krokodilka, obročkasti makiji, beloglavčki, zlatoglavi leviči, tamarinke, različne vrste kač, gekonov, glodavcev, (izjemno) redkih ptičev - vse te živali domujejo (tudi) v celjski Tropski hiši.

Stran 1 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov