Z razprodanim koncertom Rudija Bučarja, Matevža Šaleharja – Hama, Tomislava Jovanovića – Tokca in Sama Budne se drevi začenja festival Poletje z biseri. Nocoj se bodo nastopajoči poklonili 60. obletnici ustvarjanja rockerskih legend The Rolling Stones. Kot v preteklih letih bo prizorišče skoraj vseh srednih koncertov Kapodistriasov trg na dvorišču Pokrajinskega arhiva v Kopru.

V Koper bo zavila tudi turneja zasedbe Lačni Franz, imenovana Veliki finale. Primorskemu občinstvu se bodo s poslovilnim koncertom v akustični različici predstavili 6. julija. Ob klopi prijateljstva pod kipom Ionasa Kapodistriasa bo 13. julija dvoboj med Gregorjem Strasbergarjem – Štrasom, frontmanom zasedbe MRFY, in Bojanom Cvjetićaninom, pevcem skupine Joker Out. Teden pozneje je sreda rezervirana za primorskega izvajalca Tulia Furlaniča, ki ga bo spremljala domača koprska zasedba Kamnolomi.

Festival Poletje z biseri bo 27. julija podal roko Primorskemu poletnemu festivalu in koprski italijanski narodni skupnosti ter se za ta večer prestavil v koprsko Taverno – nastopili bodo Orchestra Radiomondo, projekt pod vodstvom Maurizia Camardija, ki na odru združuje glasbenike petih različnih narodnosti. Mešanica Afrike, Evrope in osrednje Južne Amerike je tako odprta za ritme in melodije, ki poslušalce popeljejo na potovanje, na katerem glasba podira geografske in zvočne meje.

Festival se 3. avgusta vrača na Kapodistriasov trg, kamor prihaja skupina Katalena. Primarni zasedbi, ki jo sestavljajo Vesna Zornik, Polona Janežič, Boštjan Gombač, Tibor Mihelič Syed, Boštjan Narat in Robert Rebolj, se bo pridružila tudi violinistka Jelena Ždrale.

Zadnji koncert letošnjega festivala bo sedem dni pozneje ponudil bratsko-sestrsko glasbeno dogodivščino Severe in Gala Gjurina, ki bosta poslušalce po njunih zvočnih pokrajinah zapeljala tako v intimni kot v bendovski različici.