Prvo pesem bo izdala 19. avgusta. Foto: EPA
Prvo pesem bo izdala 19. avgusta. Foto: EPA

Potem ko se je pevka za nekaj mesecev umaknila iz javnosti zaradi poškodbe kolka in ustvarjanja novih pesmi, je svoje oboževalce razveselila z novico na Facebooku - izdala bo nov album. To bo njen tretji studijski album, pred tem je leta 2011 izdala Born This Way, leta 2008 pa The Fame, ki je leto pozneje dobil še dopolnjeno različico.

Gaga je sporočila, da bodo njeni poslušalci tokrat dobili nekaj drugačnega. Album bo odraz izkušenj, ki jih je pevka pridobila v sodelovanju z različnimi glasbeniki. "Artopop lahko pomeni kar koli, ampak njej predstavlja slavljenje obsedenosti," so zapisali v sporočilu za javnost. Album bo izšel tudi v obliki aplikacije, primerne za pametne telefone, ki bo združevala glasbo, umetnost, modo in tehnologijo, so še sporočili.

Po izidu albuma se bo Gaga odpravila na svetovno koncertno turnejo, hkrati pa bo izdala še dokumentarni film o svojem življenju, ki bo prikazoval predvsem nastajanje Artpopa.

Lady Gaga je sicer že pred dnevi presenetila svoje oboževalce, vendar takrat ti niso bili najbolj veseli, saj je pevka zaprla svoj profil na Twitterju. Gaga je na drugem mestu po številu sledilcev na tem družbenem omrežju - več jih ima le pevec Justin Bieber -, prav tako je bila na Twitterju zelo dejavna. Mediji zato ugibajo, da gre le za marketinško potezo, s katero želi promovirati novi album.