S praznično klasiko, ki šteje že skoraj 30 let, naj bi na leto zaslužila do tri milijone dolarjev. Foto: AP
S praznično klasiko, ki šteje že skoraj 30 let, naj bi na leto zaslužila do tri milijone dolarjev. Foto: AP

Mariah Carey se zaradi svoje uspešnice All I Want For Christmas Is You, ki jo je izdala leta 1994, lahko podpiše še pod en rekord. Skladbo so ljudje namreč na božični večer na platformi Spotify poslušali kar 23.701.697-krat, tako pa je podrla rekord za največ pretočnih predvajanj v enem dnevu.

Sorodna novica Presenečenje! Brenda Lee "vrgla" Mariah Carey s prestola kraljice božičnih pesmi.

Izboljšala je dosežek lanskega leta, ko je bila pesem na božični večer predvajana 21.273.357-krat. Podiranje tovrstnega rekorda je sicer zanjo že tradicija – novo mejo je postavila že leta 2020, ko je bila pesem v 24 urah pretočno predvajana več kot 17,2 milijona-krat, od takrat naprej ga podira vsako leto.

Pevka je bila sicer z Brendo Lee letos v bitki za naslov "božične kraljice" – prvič od začetka njene vladavine jo je med pripravami na božič Lee s svojo pesmijo Rockin’ Around the Christmas Tree za en teden izrinila s prvega mesta na Billboardovi lestvici Hot 100. Carey, ki je že naslednji teden znova zakraljevala na lestvici, ji je za ta dosežek poslala tudi rože in čestitko, poroča TMZ.

S praznično klasiko, ki šteje že skoraj 30 let, naj bi na leto zaslužila do tri milijone dolarjev (okoli 2,7 milijona evrov), od izida naj bi ji prinesla okoli 60 milijonov dolarjev (okoli 54,5 milijona evrov).