Jean-Michel Jarre velja za enega najvplivnejših glasbenikov moderne dobre, saj gre za umetnika, ki je s svojim pristopom oblikoval elektronsko glasbo in utrl pot zdajšnjim generacijam. Foto: Reuters
Jean-Michel Jarre velja za enega najvplivnejših glasbenikov moderne dobre, saj gre za umetnika, ki je s svojim pristopom oblikoval elektronsko glasbo in utrl pot zdajšnjim generacijam. Foto: Reuters

Zmagovalca je Jarre razglasil 3. julija na družbenih omrežjih, kjer si je njegov nagovor v živo in utemeljitev ogledalo več kot 80.000 ljudi. Nekaj dni zatem je bil na njegovem profilu na Facebooku objavljen tudi Brodnikov posnetek. Takoj po razglasitvi zmagovalca je v stik z njim stopila Jarrova menedžerka, ki za prihodnje dni med kraljem elektronske glasbe in zmagovalcem iz Slovenije napoveduje pogovor v živo, so sporočili z agencije za komuniciranje in odnose z javnostmi Impress.

Kot so zapisali, Brodniku, ki je v osnovni šoli dobil prvo klaviaturo, nato pa ga je zamikala elektronska glasba, nagrada pomeni veliko potrditev, sploh zato, ker je bil v konkurenci z glasbeniki, ki imajo za seboj številne nastope in občinstvo. Sam je glasbeni samouk, Jean-Michela Jarra pa šteje za svojega vzornika. "Ko sem se prijavil na tekmovanje, sem imel dober občutek, čeprav tega, kar sem želel predstaviti, ni bilo lahko spraviti v zahtevanih 48 sekund. Vsekakor je bil to zame velik izziv," je povedal Brodnik.

Stereopoetica je sicer tudi ime za glasbeno-pesniško skupino, v kateri ustvarjata Brodnik in literatka Glorjana Veber. Kot je napovedal Brodnik, bosta z Vebrovo, ki je v času izolacije med Slovence poslala knjigo s 500 akašami Modroko, posnela prvi album. Ena skladba z naslovom Pika in videospot zanjo sta že objavljena, zdaj pripravljata še angleško različico, imata pa tudi že osnove za nekaj drugih skladb. "Album bo odpiral aktualna družbena vprašanja in vprašanja o človeku, kar je bistvo Glorjanine poezije, jaz pa to tematiko rad raziskujem skozi glasbo. To je ena od najinih skupnih točk, kot tudi eksperimentiranje, globoka predanost ustvarjanju in predvsem uživanje v tem," je pojasnil Brodnik.