Voditelja festivala bosta Lorella Flego in Boštjan Romih. Režijo in scenarij prireditve pripravlja Ksenija Murari. Foto: Adrijana Krajnc Vasovič
Voditelja festivala bosta Lorella Flego in Boštjan Romih. Režijo in scenarij prireditve pripravlja Ksenija Murari. Foto: Adrijana Krajnc Vasovič
Barbara Jakomin, Marko Česnik, Lada Tancer, Slavko Ivančič, Mica Puc Ornik
Na novinarski konferenci so predstavili smernice in potek festivala. Foto: Adrijana Krajnc Vasovič

Na novinarski konferenci je 14 izvajalcev izžrebalo, kateri po vrsti bodo zapeli svojo skladbo, s katero se bodo potegovali za veliko nagrado MMS-a 2012 ter nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo, aranžma, izvedbo in nagrado za obetavnega izvajalca oziroma avtorja.

Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Veliko nagrado MMS-a 2012 prejme izvajalec skladbe.

Prireditev bo Televizija Slovenija neposredno prenašala v soboto, 7. julija, ob 21. uri.

Smernice in potek projekta so predstavili direktor Avditorija Portorož Marko Česnik (organizator festivala), Lada Tancer, predstojnica Urada za družbene dejavnosti Občine Piran (lastnica blagovne znamke Festival Melodije morja in sonca), Slavko Ivančič, umetniški vodja festivala, ter Mica Puc Ornik, producentka razvedrilnega programa TV Slovenija. Dejali so, da "želijo festival Melodije morja in sonca graditi in razvijati v smeri kakovostnega glasbenega festivala na nacionalni ravni, ki ima dobra tri desetletja dolgo tradicijo".

Tudi zato je Slavko Ivančič v imenu organizacijskega odbora k sodelovanju povabil sedem avtorjev, ki so se podpisali pod vrsto uspešnic s preteklih izdaj festivala. "Povabilu so se odzvali vsi in pripravili fantastične komade," je še povedal Ivančič.

Avditorij praznuje
Marko Česnik pa je izpostavil, da je festival eden najzahtevnejših projektov Avditorija in predstavlja vrhunec poletja ob praznovanju 40. obletnice delovanja Avditorija Portorož. "Poudarjamo, da je ključnega pomena doseči vključenost festivala v kraj tako, da ga bodo za svojega imeli domačini, obiskovalci, ki prireditev spremljajo v živo iz Amfiteatra ali pred domačimi TV-zasloni, gospodarstveniki, ki projekt podpirajo v obliki sponzorstva in donatorstva, ter navsezadnje turistično gospodarstvo."

Ob obletnici Avditorija bo dva dni pred MMS-om potekala prireditev Potegnem črto – Avditorij 40 let, ki jo bo neposredno prenašal Radio Koper Capodistria.

Na 32. festivalu Melodije morja in sonca se bodo tekmovalne skladbe predstavile v naslednjem vrstnem redu:

IZVAJALEC

NASLOV

GLASBA

BESEDILO

1.

Matjaž JelenMed spomini PiranaL. Oblak, M. Jelen

L. Oblak

2.Rudi Bučar & Istrabend

Slon

R. Bučar

R. Bučar

3.Kar En Brass Band & Tulio Furlanič

Najboljša pesem

D. Semolič

D. Mislej - Mef

4.Tvoj glas

Letimo naprej

A. Jemec

M. Bobnar, A. Jemec

5.Eva Boto

Dvigni mi krila

G. Radojevič

G. Radojevič

6.Danilo Kocjančič & FriendsDaj, daj, dajD. Kocjančič

D. Mislej-Mef

7.

Enzo Hrovatin

Nostalgico ritmoE. Hrovatin

E. Hrovatin

8.

Vlado Pilja

Rad bi šel na morjeJ. Bončina - Benč

J. Bončina - Benč

9.

Mambo Kings

LolaD. Kavrič

M. Zupan

10.

Saša Lendero

Od Portoroža do PiranaA. Klinar

A. Klinar

11.

Nuša Derenda

Za stare časeM. Vlašič

U. Vlašič

12.

Irena Vrčkovnik

Il tempo passatoM. Legovič

L. Oblak

13.

Polona Furlan

Taka kot semS. Fajon

P. Furlan

14.

Jerica HaberNi moj svetV. Sušanj

V. Sušanj, J. Haber