Na dražbi med drugim sodeluje pevec zasedbe U2 Bono. Foto: Reuters
Na dražbi med drugim sodeluje pevec zasedbe U2 Bono. Foto: Reuters

Med drugim bo na voljo par salonarjev, ki jih je nosila Amy Winehouse, ročno napisano besedilo skladbe Bona iz U2, na voljo pa bodo tudi predmeti Annie Lennox in Beth Gibbons.

Vsa zbrana sredstva bodo namenili dobrodelni organizaciji britanskega javnega zdravstvenega sistema Together in Feeding America iz ZDA.

Založbo Island Records je leta 1959 soustanovil Chris Blackwell, ki na dražbi ponuja oddih v svojem 5-zvezdičnem hotelu na Jamajki, zdaj pa so med drugim pod njenim okriljem U2, Roxy Music in Ariana Grande.

Bono bo za dražbo podpisal besedilo pesmi Where the Streets Have No Name, Annie Lennox bo ročno napisala in uokvirila eno izmed svojih besedil, Jon Bon Jovi pa bo ročno spisal besedila pesmi Livin' On A Prayer in Wanted Dead Or Alive.

Mumford & Sons ponujajo zasebno učno uro igranja na banjo in podpisano glasbilo, glasbene inštrumente pa so v dobrodelne namene za potrebe dražbe podarili tudi tudi Shawn Mendes, Ben Howard in OneRepublic.

Dražba bo 21. maja potekala na spletu, gostil pa jo bo broadwajski zvezdnik Billy Porter, poroča britanski The Guardian.