Natalie Imbruglia že dolgo ni stala na koncertnih odrih. Foto: EPA
Natalie Imbruglia že dolgo ni stala na koncertnih odrih. Foto: EPA

Danes 46-letna zvezdnica, ki živi v Londonu, je pred desetletji zaslovela z vlogo v avstralski žajfnici Sosedje (Neighbours), nato pa se je med pevke prebila z uspešnico Torn. V zadnjem obdobju ni nastopala, kar pa želi zdaj spremeniti.

Predstavila je namreč izsek svojega novega singla Build It Better, ki ga je opisala kot: "Predala sem se kaosu in šele s tem sem videla, kaj je na drugi strani. V življenju se mi je ogromno stvari porušilo. Šele ko sem se s tem sprijaznila in sprejela dejstvo, da tako pač mora biti, sem lahko bolj polno zaživela."

Za dve prelomnici v življenju je označila materinstvo oktobra leta 2019 je na Instagramu objavila, da je rodila dečka , in prihajajoči album.

Gre za izdelek Firebird, ki naj bi izšel 24. septembra in je nastajal večinoma med pandemijo covida-19 in zaprtjem javnega življenja. Pri pisanju pesmi sta med drugimi sodelovala tudi priznana KT Tunstall in Albert Hammond.

"Nastajanje tega albuma je bila zelo globoka in samoizpolnjujoča izkušnja. Imela sem dolgo obdobje umetniške blokade, zato sem si težko predstavljala, da mi bo delo tako steklo. Pesmi sem začela pisati še pred začetkom pandemije v Londonu, nato pa sem se kmalu odpravila v Nashville. Z vsakim dnem in z vsakim novim sodelavcem sem postajala samozavestnejša. Znova sem našla svoj glas in nastala sta zvok in slog, s katerima se lahko poistovetim," je dodala.