Se jih še spomnite? Nicole Scherzinger (na sredini) je veljala za prvo zvezdnico skupine. Foto: Reuters
Se jih še spomnite? Nicole Scherzinger (na sredini) je veljala za prvo zvezdnico skupine. Foto: Reuters

43-letno pevko toži koreografinja in ustanoviteljica dekliške skupine Robin Antin, ker da je Scherzinger požrla besedo glede že napovedane turneje. A odvetnik Nicole Scherzinger Howard King trdi, da take zaveze "preprosto ne obstajajo", tožbo pa označil za "obupani poskus preusmerjanja krivde".

"Robin bo spodletelo v njenih prizadevanjih unovčiti Nicolin težko prisluženi uspeh, da bi se izvlekla iz globoke finančne luknje, ki si jo je izkopala povsem sama s slabo vodenimi posli in kariernimi odločitvami," je bil oster King v pogovoru za revijo People.

"Nicole ljubi in spoštuje oboževalce Pussycat Dolls ter upa, da jih bo nekega dne znova lahko na odru osrečila z izjemnimi uspešnicami skupine. Žal se to v teh okoliščinah pač ne bo zgodilo."

Sodeč po pravnih dokumentih, ki jih je vložila Antin, se je Scherzinger hotela znova pogajati glede dogovora o združitvi, da bi si tako pridobila ustvarjalni nadzor in večji delež v novih poslih skupine.

Pričkanja o tem, kdo je privolil v kaj

Britanska skupina je novembra 2019, desetletje po razpadu Pussycat Doll, sporočila, da se bodo priložnostno znova združile za svetovno turnejo.

Na tej bi bilo pet od šestih članic – Nicole Scherzinger, Ashley Roberts, Carmit Bachar, Kimberly Wyatt in Jessica Sutta, ki bi izvajale uspešnice, kot so Buttonz, Don't Cha in Jai Ho. Sodni papirji razkrivajo, da naj bi Scherzinger privolila v to, da bo na turneji "dejavna partnerica", kar naj bi vključevalo do 45 nastopov v živo.