"Praznovanje 15-letnice mojega glasbenega ustvarjanja smo z ekipo začeli decembra z izdajo nove verzije pesmi Ni ona, ki je bila moj prvi radijski singel po zmagi na Bitki talentov decembra 2005," je pred dogodkom pojasnila Pušlarjeva in poudarila, da bi morali jubilej že jeseni proslaviti z velikim koncertom, ki pa ga zaradi zdravstvenih razmer niso mogli izvesti.

Kljub temu je iskala načine, kako bi za svoje občinstvo pripravila nekaj posebnega. Tako jo je zamikala možnost izvedbe spletnega koncerta: "To je tehnično zelo zahteven projekt, ki zahteva vsaj toliko priprav kot izvedba koncerta v Križankah," je priznala in dodala, da je tak podvig za vsakega glasbenika velik izziv, obenem pa je tudi zelo drag in tvegan. Na spletnem koncertu se namreč običajni ekipi na in ob odru pridružijo tudi režiser, scenograf, snemalci ter ekipa, ki skrbi, da bosta do domov poslušalcev prek spleta prišla popoln zvok in slika.

Sorodna novica Nina Pušlar: Petje je neizmeren ventil

Po pevkinih besedah so veliko časa posvetili vprašanju, kako doseči čim boljšo interakcijo z občinstvom. "Našli smo zanimivo rešitev, kako bomo tudi glasbeniki na odru lahko spremljali neposredne odzive občinstva iz prve vrste," je razkrila. Gledalcem bo namreč omogočeno komentiranje in pozdravljanje nastopajočih, ki jih bodo lahko tudi kaj vprašali, pevka pa se bo na občinstvo tako tudi odzivala.

Na koncertu se je sprehodila čez vrhunce svoje kariere in temu dodala tudi nekaj prvih izvedb, pri dogodku je sodelovala devetčlanska zasedba, pridružil pa se jim je tudi gost presenečenja. Prenos koncerta je izvedla ekipa, ki je poskrbela tudi za izvedbo koncerta Vlada Kreslina.

Upa, da bo koncert eden in edini

To je bil njen prvi spletni koncert, Pušlarjeva pa upa, da bo to unikaten nastop v njeni karieri in da bo od pomladi naprej spet lahko nastopala na prostem in v dvoranah. Od razglasitve epidemije koronavirusa je imela pet večjih koncertov, med njimi je bil tudi jesenski drive-in koncert v Ljubljani.

Pevka je leta 2006 izdala prvenec z naslovom Nina Pušlar in leta 2015 praznovala desetletnico kariere s koncertom v ljubljanskih Križankah. Z dvema skladbama, Slečeno srce in To mi je všeč, pa je zabeležila največjo predvajanost na slovenskih radijskih postajah.