Noreia. Foto: Peter Dimnik
Noreia. Foto: Peter Dimnik

Petčlanska zasedba glasbeno spaja in poustvarja irsko, škotsko in bretonsko glasbo, pogosto pa v svoj repertoar vključujejo tudi slovensko ljudsko izročilo.

Glasbeno so dejavni že kar nekaj časa. Leta 2014 so posneli svoj prvi album z naslovom Step it out!, na katerem lahko slišimo prirejeno tradicionalno irsko glasbo. Leta 2017 je izšel drugi album z naslovom Moments to Treasure, na katerem lahko poleg tradicionalnih napevov prisluhnemo prvič tudi avtorski glasbi. Istega leta so v močni mednarodni konkurenci nastopili na enem izmed najpomembnejših festivalov keltske glasbe na svetu, Festivalu Ortigueira v Španiji. Z aktualnim, tretjim albumom, ki nosi naslov Viže (2019), pa se nam predstavljajo v spoju keltskega in slovenskega izročila.

Ana Novak (violina), Anej Ivanuša (lesena flavta, bouzouki), Robert Bone (klarinet, irska piščal), Gašper Šinkovec (kitara) in Stanči Škarja (kontrabas) so v Prvi vrsti predstavili štiri skladbe: Cracker (Gašper Šinkovec), Little Green Box (Robert Bone), Zrejlo je žito / An Dro (tradicionalna / tradicionalna) in South Wind / Tune For Dad (tradicionalna / Kevin Crawford).

Noreia