Taylor Swift s koncerti v Braziliji za letos končuje svetovno turnejo Eras. Foto: AP
Taylor Swift s koncerti v Braziliji za letos končuje svetovno turnejo Eras. Foto: AP

33-letna ameriška popzvezdnica je trenutno na južnoameriški koncertni turneji Eras, v Riu pa ima tri koncerte.

“Ne morem verjeti, da pišem to, ampak s strtim srcem moram sporočiti, da smo pred nocojšnjim koncertom izgubili oboževalko. Ne morem vam niti povedati, kako zelo pretresena sem zaradi tega. Imam zelo malo informacij, razen tega, da je bila izjemno lepa in čisto premlada,” je zapisala Swift na Instagramu.

Oboževalci med čakanjem na koncert v Riu de Janeiru. Foto: Reuters
Oboževalci med čakanjem na koncert v Riu de Janeiru. Foto: Reuters

"To je bilo zadnje, kar bi mislila, da se bo zgodilo, ko smo se odločili turnejo popeljati v Brazilijo," je še dodala in ob tem izrekla sožalje svojcem in prijateljem umrlega dekleta.

Brazilski mediji so pokojno oboževalko identificirali kot 23-letno Ano Claro Benevides, ki je zaradi vročine omedlela, nato pa doživela srčni zastoj.

Obiskovalci koncerta so tožili nad "peklenskimi" razmerami na olimpijskem stadionu Niltona Santosa, kjer je potekal koncert.

Swift je koncert sicer na kratko ustavila, da bi med obiskovalce, ki so na neki točki kričali "voda, voda, voda", razdelili plastenke z vodo, pozneje pa je še sama eni od dehidriranih oboževalk vrgla plastenko.

Po Riu de Janeiru bo ena najbolj prodajanih glasbenic vseh časov nastopila še na dveh koncertih v São Paulu, kar bosta še zadnja dva koncerta letos v sklopu njene dvoletne turneje.