Organizatorji so festivala najprej prestavili na konec oktobra, zdaj pa so ju dokončno odpovedali. Foto: EPA
Organizatorji so festivala najprej prestavili na konec oktobra, zdaj pa so ju dokončno odpovedali. Foto: EPA

Medtem ko se ponekod koncerti, gledališke predstave in prireditve vseh vrst s spleta počasi vračajo na prvotna prizorišča, v Združenih državah Amerike prireditve še naprej odpovedujejo. "Zaskrbljen sem, ker se povečujejo znaki, da bi se covid-19 lahko ponovil jeseni. Glede na predvidene okoliščine in verjetnost drugega vala je bolje, da tako velikih prireditev ne prestavljamo, ampak jih odpovemo," je v odredbi o odpovedi festivala pojasnil uradnik za javno zdravje okrožja Riverside Cameron Kaiser.

V skladu z odredbo so bili organizatorji primorani odpovedati največja glasbena dogodka v Južni Kaliforniji – Coachello in Stagecoach. "Ta odločitev ni bila sprejeta z lahkoto, zavedamo se, da bodo številni prizadeti,"je dejal Kaiser, "naša prva prioriteta je zdravje skupnosti." Omenjena festivala že dolgo v ospredje ne postavljata samo glasbe. Vsako leto privabita več kot 100.000-glavo množico, tudi znane osebnosti in modne navdušence.

Na oder Coachelle bi letos stopili Rage Against the Machine, Travis Scott in Frank Ocean, Calvin Harris, Big Sean, Lewis Capaldi, Charlie XCX, Flume, 21 Savage, Lana Del Rey in drugi. Na festivalu Stagecoach pa bi morali nastopiti Thomas Rhett, Carrie Underwood in Eric Church, piše CNN.