Priljubljena hrvaška pevka je navdušila s poskočnimi ritmi. Foto: RTV SLO
Priljubljena hrvaška pevka je navdušila s poskočnimi ritmi. Foto: RTV SLO
Danijela Martinović
Danijela Martinović
Simpatična svetlolaska med podpisovanjem plakata svoje nove plošče. Foto: RTV SLO
Dva razposajena člana Danijeline spremljevalne skupine

Gre pravzaprav za devet njenih starih uspešnic, ki jih je pevka odela v vroče španske in latinoritme, navdih za novo ploščo pa je našla v Valencii. Promocija za slovenske novinarje je potekala v dvorani grosupeljskega hotela Kongo, kjer so pevko počastili tudi s tem, da so po njej poimenovali hotelsko sobo, kjer je prenočevala v noči s srede na četrtek. Dobitnica številnih nagrad za svojo uspešno kariero je na tem minikoncertu še enkrat dokazala, da zna še tako statično občinstvo pripraviti, da zapoje in zapleše z njo.

Neverjeten občutek za ritem
Danijelin nastop se je sicer začel s polurno zamudo, a nikomur ni bilo dolgčas, saj so čakanje krajšale velike uspešnice starih mačkov, kot sta Bajaga in Parni Valjak, ki so odmevale po dvorani. Prazen oder so napolnili člani pevkine spremljevalne zasedbe - bilo jih je kar sedem! -, nato pa je prišla zvezda večera ... Danijela je najprej zapela štiri svoje "preoblečene" uspešnice z albuma, ki ga je predstavljala, nato pa še nekaj starih, nespremenjenih uspešnic. S svojim energičnim nastopom je dokazala, da se na odru počuti kot doma. Sproščeno in samozavestno je koketirala z občinstvom, številne pa je najbolj navdušila s svojim neverjetnim občutkom za ritem. Vsi njeni gibi so bili popolnoma usklajeni z glasbo, glasen aplavz pa si je prislužila tudi, ko je na odru zaplesala salso.

"Danijelina" soba v Kongu
Po nastopu pa je simpatično plavolasko čakalo presenečenje. Predstavnica založbe Dallas jo je povabila v hotelsko sobo, ki so jo pevki dodelili za prenočevanje, Danijela pa je nato izvedela, da bo ta soba od zdaj naprej nosila njeno ime. Vodstvo hotela Kongo se je namreč odločilo za zanimivo akcijo: izbranim umetnikom bodo posvetili hotelsko sobo, v kateri bodo prenočili. Danijela se je nato v sobi podpisala na svoj veliki poster, ki bo vedno visel v njej, in dejala, da bo zjutraj dodala še lastnoročno napisano misel, podobno neke vrste molitvi, ki bo vse naslednje goste te sobe zazibala v sladek sen in jim zaželela dobro jutro. Nato so ji prinesli še vzorce posteljnih pregrinjal z različnimi živalskimi motivi - in tako se je odločila, da bo "njeno" sobo v prihodnje krasilo tigrasto pregrinjalo. Sledil je še požirek šampanjca, širok nasmeh za fotografe, Danijela Martinovič pa se je končno lahko odpravila na zasluženo večerjo in počitek.

Bogata in uspešna kariera
Kariera priljubljene pevke traja že skoraj 17 let, v tem času pa je izdala devet albumov in za svojo glasbo prejela številne nagrade. Leta 1998 je na Eurosongu zastopala svojo domovino Hrvaško in s pesmijo Neka mi ne svane zasedla odlično peto mesto. Njeni albumi se najbolje prodajajo doma na Hrvaškem, v Sloveniji, Makedoniji, Švici, Nemčiji ter Bosni in Hercegovini.

T. H.