Rodrigo se je čez noč izstrelila med svetovne popzvezde. Foto: EPA
Rodrigo se je čez noč izstrelila med svetovne popzvezde. Foto: EPA

Očitno že imamo prvi svetovno superuspeešnico leta 2021. To je prvi singel 17 let stare pevke in igralke Olivie Rodrigo z naslovom Drivers licence oziroma Izpit za avto. Pesem je v prvem dnevu izida 11. januarja presegla prejšnji rekord dnevnih predvajanj na platformi Spotify. Poslušalci so si jo namreč zavrteli več kot 15-milijonkrat, že naslednji dan pa se je številka povzpela na nov rekord s 17 milijoni poslušanj.

"Zagotovo gre za splet ugodnih okoliščin, ki ji je pomagal do takšnega uspeha" je za CNN povedala Becky Bass iz podjetja Spotify. "Pred tem uspehom so njeno občinstvo sestavljala predvsem nekoliko mlajša dekleta, ki so goreče spremljala in promovirala njeno glasbo. To je pesmi pomagalo dobiti zagon, a zdaj se je občinstvo že zdavnja premaknila daleč stran od te prvotne skupine. Zdaj je to pesem, ki jo vsi poslušajo in o kateri vsi govorijo."

Pevko javnost sicer najbolj pozna po njeni vlogi v seriji na podlagi muzikala Gimnazijski muzikal, ki so jo ustvarjalci nekoliko hudomušno poimenovali High school musical: The musical: The series.