Lizzo je znana po tem, da rada časti svoje obline. Foto: Reuters
Lizzo je znana po tem, da rada časti svoje obline. Foto: Reuters

Plesalci pevki Lizzo izražajo podporo po tožbi, ki so jo proti njej vložili trije nekdanji člani njene ekipe za turneje.

Plesni skupini Big Grrl in Big Boiii sta delili pismo na svojem uradnem Instagramovem profilu, kjer sta zapisali, da so "preživeli najlepše trenutke na turneji The Special Tour", ki jo je Lizzo končala to poletje. "Zelo smo bili počaščeni, da smo lahko delili oder s tako neverjetnim talentom," se je nadaljevalo njihovo pismo.

"Prednost in zavezanost liku in kulturi med vsakim gibom in v vsakem trenutku je bila ena največjih lekcij, ki smo jih doživeli. Hvala Lizzo, ker si podrla stereotipne omejitve in na široko odprla vrata za plesalce skupin Big Grrrl in Big Boiii, da lahko počnemo to, kar ljubimo," so še zapisali.

Tri plesalke tožijo znano pevko

Tožbo proti pevki, njeni koreografinji in produkcijski družbi Big Grrrl Big Touring (BGBT) so vložile plesalke Arianna Davis, Crystal Williams in Noelle Rodriguez. Obtožbe se nanašajo na obdobje med letoma 2021 in 2023, ko so bile vse tri na turneji z Lizzo. Med drugim naj bi jih pevka silila k obisku seksšovov, konkretno, med koncertnim postankom v Amsterdamu februarja letos.

"Stvari so naglo ušle izpod nadzora. Lizzo je začela vabiti plesalke, da otipavajo gole striptizete, lovijo gumijaste faluse, ki so jih iz svojih nožnic stiskale striptizete, in jedo banane, ki so jih prav tako iz svojega mednožja stiskale nastopajoče spolne delavke,” navaja tožba. Lizzo naj bi Davisovo tudi "silila", da otipava oprsje ene od striptizet.

Trije nekdanji plesalci pevke Lizzo so prejšnji mesec namreč vložili pritožbo na sodišču v Los Angelesu. Trdijo, da so bile tri ženske izpostavljene sovražnemu delovnemu okolju in nadlegovanju med delom za grammyjevo nagrajenko. V tožbi so navedeni tudi Lizzina produkcijska družba Big Grrrl Big Touring in oseba, opisana zgolj kot "vodja plesne skupine". Lizzo je zanikala te obtožbe.

Sorodna novica Lizzo obtožena spolnega nadlegovanja in žaljenja svojih plesalk

"Zadnjih nekaj dni je bilo zelo težkih," je zvezdnica dejala v izjavi po vložitvi tožbe. "Moj delovni etos, moralnost in spoštljivost so bili postavljeni pod vprašaj. Po navadi se ne odzivam na lažne obtožbe, vendar so te tako neverjetne, da jih ni mogoče prezreti," je takrat dodala.

Nikoli ne bi odpustila zaposlenih zaradi njihove teže

Med obtožbami je ena tožnica dejala, da se je počutila pod pritiskom, da "pojasni pridobivanje teže in razkrije intimne osebne podrobnosti svojega življenja, da bi obdržala službo".

"Te senzacionalistične zgodbe prihajajo od nekdanjih zaposlenih, ki so že javno priznali, da jim je bilo povedano, da je bilo njihovo vedenje na turneji neprimerno in neprofesionalno," je zapisala Lizzo v svojem odgovoru. "Vem, kako je biti vsakodnevno sramoten zaradi telesne podobe, zato nikoli ne bi kritizirala ali odpustila zaposlenega zaradi njegove teže."

V svojem pismu ta teden so plesni ansambli izrazili svojo hvaležnost Lizzo, predvsem za uničevanje lepotnih stereotipov v zabavni industriji. "Zelo smo hvaležni, da standardi in pojmovanje lepote v tej ekipi presegajo površinske vidike," so sklenili.