Vest sta na družbenih omrežjih potrdili hčeri Genesse in Caresse: "S težkima srcema sporočava, da je odšel naš preljubi oče Genesis Breyer P-Orridge, ki se je dve leti in pol boril z levkemijo, telo se je vdalo zgodaj zjutraj v soboto, 14. marca 2020. Položili ga/jo bodo poleg njegove/njene druge polovice Jaqueline Lady Jaye Breyer, kjer bosta zdaj znova združena. Hvala vam za vašo ljubezen in podporo."

"Počivaj v miru, Genesis. Za Dais si bil zares začetek vsega. Prijatelj, navdih in legenda. Večno te bomo imeli radi," so zapisali v založbi Dais Records, pod okriljem katere je umetnik ustvarjal.

Neil Andrew Megson, znan kot Genesis, se ni identificiral/a kot moški ali ženska, temveč kot tretji spol. Leta 1969 je ob boku s takratno partnerico Cossy Fanni Tutti osnoval/a kontroverzni umetniški kolektiv COUM Transmissions, ki se je pozneje spremenil v zasedbo Throbbing Gristle. S svojo glasbo so dražili vse ustaljene britanske norme, kar je privedlo do selitve v ZDA. Navdih so iskali v umetnosti, od minimalizma do dadaizma, glasbo pa ustvarjali industrijsko – kot po tekočem traku. "Industrijska glasba za industrijske ljudi" je bil tudi slogan njihove založbe Industrial Records, pod okriljem katere so leta 1977 izdali svoj prvenec The Second Annual Report, ki velja kot eden najboljših albumov industrial glasbe. S poznejšo kultno zasedbo Psychic TV, ki se je sprva ukvarjala z eksperimentalnim videoartom, so postavili celo rekord za največ izdanih albumov v enem letu. Načrtovali so jih sicer 23, a jim jih je uspelo izdati "le" 17, vendar so kljub temu postavili Guinnessov rekord, piše BBC.

Genesis je v 90. letih spoznal/a Lady Jaye, s katero sta začela skupni projekt spreminjanja v eno, se lepotno operirala, da bi dosegla čim večjo podobnost in presegla razlikovanje po spolu. Enotna sta se imenovala Breyer P-Orridge. Jaye je pozneje umrla zaradi srčne aritmije, Genesis pa je do konca življenja govoril/a v dvojini.