Podobna usoda je doletela tudi slovenska festivala MetalDays in Punk Rock Holiday ter še številne druge. Foto: Julien Duval
Podobna usoda je doletela tudi slovenska festivala MetalDays in Punk Rock Holiday ter še številne druge. Foto: Julien Duval

Letošnje poletje bo, kot kaže, povsod po Evropi minilo brez glasbenih festivalov. "Čeprav smo pričakovali to odločitev, s težkim srcem sprejemamo resničnost, da letos poleti ne bomo mogli uživati na festivalih in koncertih v živo. Nadaljujemo uresničevanje 15. festivala, ki bo junija prihodnje leto," so na uradnem Facebookovem profilu festivala zapisali organizatorji. V skladu s podobnimi odločitvami in prepovedmi javnih zbiranj v poletnih mesecih, ki so jih v zadnjih tednih napovedale številne evropske vlade, je bila preložitev pričakovana, z današnjim dnem pa je postala še uradna.

"Vsi festivali in glasbeniki se strinjamo, da je najracionalnejša možnost, da se dogajanje prestavi na 2021, zato se trudimo, da bi nastopajoči ostali isti. Vsekakor je to izjemno zahteven proces, ki vključuje številne dejavnike in njihovo usklajevanje," poudarjajo organizatorji in prosijo za strpnost in razumevanje.

Jubilejni InMusic #15 bo tako potekal med 21. in 25. junijem 2021, vstopnice, kupljene za letošnji festival, pa bodo veljale tudi prihodnje leto.