Madonna je na tokratni turneji še pomanjkljiveje oblečena kot sicer. Foto: Reuters
Madonna je na tokratni turneji še pomanjkljiveje oblečena kot sicer. Foto: Reuters
Zapeljiv prihod na oder v kraljevskem naslanjaču. Foto: Reuters
Energije ji ni zmanjkalo niti za trenutek. Foto: Reuters

Vse to ni vrglo iz tira kake 45.000 (napovedi, da se jih bo zbralo okoli 70.000, so se izkazale za pretirane) oboževalcev kraljice popa, ki so se zbrali na plaži Jaz.

Sticky & Sweet prikazal kraljevski naslonjač, na katerem je sedela ameriška zvezdnica.

Dva helikopterja sta krožila okoli koncertnega prostora, Madonna pa je koncert začela z uspešnico Candy Shop, oblečena v črn steznik in visoke črne hlačne nogavice. "Hej, Budva, dajmo ogret to mesto", je zavpila pevka in odpela Beat goes on, sledila pa je še njena klasika, Vogue.

Od črnega steznika do navijačice
Po prvih treh pesmih je sledilo prvo preoblačenje. Madonna se je na oder vrnila oblečena v navijačico in občinstvo pustila odprtih ust - ponovno je dokazala, da ima, čeprav je pred kratkim dopolnila 50 let, še vedno telo, izklesano kot iz kamna.

Zapeljivi ples kraljice popa okoli droga je iz občinstva izzval navdušeno vriskanje. La Isla Bonita, Romalen, Like a Prayer, Ray of Light in Express Yourself, je samo nekaj med približno 20 uspešnicami, ki jih je Madonna izvedla v dveurnem šovu. Koncert je končala z najnovejšim singlom Give it to me, oboževalcem pa sporočila: "Budva, ljubim te! Bili ste prekrasni."

Med številnimi Madonninimi oboževalci je v Budvo pripotovalo tudi kar nekaj estradnikov z območja nekdanje Jugoslavije - tudi Severina.

Mediji ostali brez posnetkov
A tisto, po čemer si bodo predstavniki medijev koncert najbolj zapomnili, je popoln organizacijski kolaps. Na Jazu so namreč uredili VIP-parking za 2.000 vozil, za vse druge pa je bilo nedaleč stran namenjeno varovano parkirišče z več kot 10.000 mesti. Organizatorji, ki so za koncert plačali dobre tri milijone eurov, pa niso predvideli popolnega prometnega kolapsa, v katerem so, poleg okoli 10.000 oboževalcev, obtičali tudi predstavniki medijev.

Ker so nekateri avtobusi z akreditiranimi fotoreporterji in snemalci obstali v kolonah, ki so se vile proti Jazu, organizatorji pa dovoljujejo snemanje in fotografiranje le med prvimi tremi pesmimi, so tako mnogi ostali brez materiala.

Prispela šele na dan koncerta
Madonna je bila sicer, kot se od nekoga z vzdevkom "kraljica" pričakuje, deležna vrhunskega ravnanja. Z zasebnim letalom je šele popoldne pristala na letališču v Podgorici, kjer jo je čakal helikopter, v katerega se je nemudoma vkrcala in odletela proti Budvi.

Helikopter je krožno preletel hotel Splendid, kjer naj bi si odpočila, in jo odpeljal do plaže Jaz na generalko.

K. S.