Skupina Sugababes, ki so jo sestavljale navedene pevke, je bila ustanovljena leta 1998.

Zasedba je bila leta 2006 imenovana za najuspešnejšo žensko glasbeno skupino v Veliki Britaniji, ki je prodala več kot osem milijonov plošč. Še bolj kot po njihovih uspešnicah pa je skupina znana po pogostih menjavah članic.

Siobhan je skupino zapustila leta 2001, njeno mesto pa je zasedla Heidi Range. Leta 2005 je odšla Mutya, kot njeno zamenjavo pa so poklicali Amelle Berrabah. Po 11 letih je leta 2009 odšla tudi Keisha, zamenjala pa jo je Jade Ewen.

Prvotna trojica pa se je zdaj znova združila in si povrnila ime po prejšnji ponovni predstavitvi pod imenom Mutya Keisha Siobhan (MKS) leta 2013. Imena Sugababes takrat zaradi avtorskih pravic niso mogle uporabiti. Skupina MKS je leta 2013 nato izdala singel Flatline, načrtovale so tudi nov album, vendar ta nikoli ni ugledal luči.

Združitev se je leta 2013 zgodila spontano. "Jaz in Mutya sva se slišali," je Siobhan povedala za BBC-jev radijski program. "Včasih sva se videli na zabavah in rekli sva si, da je to čudno." Keisha je za njuno komunikacijo izvedela prek svojega odvetnika – leto ali dve po tem, ko je leta 2009 zapustila tretjo generacijo Sugababes. Keisha se je sprva upirala združitvi: "Vsekakor se v skupini z nami tremi počutim najbolje, z nami je bilo vedno vse tako naravno, vse od najstniških let."

Skupina MKS je leta 2013 nato izdala singel Flatline, načrtovale so tudi nov album, vendar ta nikoli ni ugledal luči, piše britanski BBC.

Zdaj, leta 2022, Mutya pravi, da znova nadaljujejo tam, kjer so končale s prvim albumom. "Zelo, zelo lepo se je vrniti k dekletom – skupaj imamo svojo zgodovino. Lepo je nadaljevati tam, kjer smo končale."

Tako Mutya kot Siobhan sta po odhodu iz skupine delovali samostojno. Mutya je dosegla vrsto uspešnic, vključno z ikonično Song 4 Mutya, medtem ko je Siobhan izdala dva kritično hvaljena albuma in se s svojim singlom Overrated uvrstila med 20 najboljših uspešnic.

"Odšla sem in imela popolnoma drugačno kariero, če sem iskrena, mi je bilo všeč," pravi Siobhan. "Všeč mi je bilo moje potovanje, vendar mi je bilo pomembno, da se vrnem. In mislim, da nisem vedela, da to potrebujem, dokler tega nismo storile. Neverjetno je, da spet pojem z dekleti."

Skupina je bila v zgodnjih najstniških letih, ko je leta 2000 izšel njihov prvi singel Overload.
Skupina in njene različne zasedbe so dosegle deset najboljših uspešnic v desetletju, vključno s Freak Like Me, About You Now, Push The Button in Hole In the Head.