Med zmagovalci natečaja je tudi zasedba Aka Neomi. Foto: Arhiv umetnika/Uroš Abram
Med zmagovalci natečaja je tudi zasedba Aka Neomi. Foto: Arhiv umetnika/Uroš Abram

Ekipa Radia Si je vse od začetka epidemije tako svoje poslušalce kot tudi glasbenike pozivala, naj ostanejo doma in ustvarjajo odlično glasbo. Tudi v preteklosti, v najbolj kriznih časih, se je namreč ustvarjala odlična glasba.

Z demoposnetki dveh še neobjavljenih skladb so se lahko do 24. aprila 2020 prijavili uveljavljeni in neuveljavljeni izvajalci in se tako potegovali za možnost studijskega snemanja in koncertnega nastopa ob 35-letnici Radia Si. Specifične razmere so dovoljevale, da so se izvajalci lahko prijavili z minimalističnimi demoposnetki, torej ob spremljavi enega glasbenega inštrumenta.

V mesecu dni se je na natečaj odzvalo več kot 70 izvajalcev, ki so na natečaj prijavili več kot 140 novih skladb, zato se je strokovna komisija odločila, da namesto predvidenih treh zmagovalcev priložnost dobi kar pet izvajalcev. Zmagovalci natečaja so Aka Neomi, Rumejts, Itch, Wckd Nation in Roosters Cocktail.

V naslednjih dneh boste tako na Radiu Si premierno prisluhnili desetim novim skladbam – petim v tujem in petim v slovenskem jeziku, najdete pa jih lahko tudi spodaj v tem prispevku.

DUST - ITCH
COME OVER, COME BY WCKD NATION feat. VAZZ
BLUE DAHLIA - RUMEJTS
THE VIEW - AKA NEOMI
WASTING TIME - ROOSTER'S COCKTAIL