Gwenina razglednica iz Dohe. Foto: Instagram Gwen Stefani
Gwenina razglednica iz Dohe. Foto: Instagram Gwen Stefani
Kylie Minogue
Kylie bo v Dohi nastopila v nedeljo. Foto: Reuters

Konec je večtedenskih ugibanj, koga bodo šejki "kupili" za slavnosten konec rokometnega prvenstva v Dohi - znano je, kdo bo poskrbel za zabavo v dvorani Lusail Multipurpose tudi po finalnem boju med Katarjem in Francijo.

Za zabavo bosta poskrbela 46-letna pevka, znana po uspešnicah Better the devil you know, Can’t get you out of my head, All the lovers in številnih drugih, in 29-letni glasbenik, ki je z Ludacrisom in Davidom Guetto "zakrivil" uspešnico Little Bad Girl, ki ima na YouTubu več kot 142 milijonov všečkov, znan pa je tudi po uspešnici Dynamite, Break Your Heart ...

V dveh tednih so v Katar privabili številne svetovno znane glasbenike, med drugim Gwen Stefani, pa tudi Pharrella Williamsa in Jasona Derula.

Za organizacijo dogodka je skupaj z Mednarodno rokometno zvezo poskrbel šejk Hamad bin Joaan Al Tani, ki ni niti najmanj varčeval pri izbiri glasbenih gostov. Koliko so omenjeni pevci dobili za nastop, pa ni znano.

V himni tudi Slovenka
V Dohi je sicer nastopila tudi slovenska pevka Alya, ki je sodelovala v himni letošnjega svetovnega prvenstva Live it. 24-erica izvajalcev predstavlja 24 udeleženk turnirja ter je tako predvsem promocija enotnosti in mednarodnega sodelovanja, pravijo organizatorji. Pesem je posneta v angleščini in arabščini, na čelu izvajalcev je znani katarski pevec Fahad Al Kubaisi, v njej pa nastopajo še Aleksander Ribak Carmen Suleiman (Egipt), Charlee Daniel Kajmakoski (Makedonija), Daniela Herrero (Argentina), Ewa Farna (Češka), Fallulah (Danska), Francisca Valenzuela (Čile), Hasan Karbech (Tunizija), Jon Jonsson (Islandija), Lana Jurčević (Hrvaška), Lucas Silveira (Brazilija), Marija Šestić (BiH), Nyusha (Rusija), Oceana (Nemčija), Ola (Švedska), Pablo Lopez (Španija), Rafal Brzozowski (Poljska), Šahab Tiam (Iran), Amine Djemmal (Alžirija) in Džaber Al Kaser (Savdska Arabija).

Spodaj lahko pogledate, kako sta se v Dohi odrezala Gwen Stefani in Pharrell Williams, spomnite pa se lahko tudi himne.