Prvi bodo drevi pred Pokrajinskim arhivom Koper na Kapodistriasovem trgu 1 nastopili Dan D. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Prvi bodo drevi pred Pokrajinskim arhivom Koper na Kapodistriasovem trgu 1 nastopili Dan D. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Program festivala Poletje z biseri bodo tokrat stkali ena najprepoznavnejših slovenskih zasedb, Dan D s svojo »Tiho« različico, neutrudni prekmurski bard Vlado Kreslin, duet dveh prekaljenih rokovskih mačkov, ki sta letos združila moči v akustični verziji, Miha Guštin in Tomi Meglič, s popolnoma novo akustično obleko svojih skladb se bo na krilih vetra z juga predstavila Tinkara Kovač, zadnjo julijsko sredo pa bo v Lapidariju nastopila zasedba, ki igra izvrstno mešanico romske in plesne sving glasbe, Teo Collori in Momento Cigano.

Spored koncertov. Foto: SOJ RTV SLO
Spored koncertov. Foto: SOJ RTV SLO

Avgustovske srede bodo v večji meri obarvane primorsko. Na večeru Kluba študentov občine Koper bo nastopila izštekana indie zasedba Noair, pred katero se bo predstavil izvrstni brežiški glasbenik, kantavtor, ki trenutno ustvarja na Irskem, Daniel Vezoja, sledil bo nastop prav tako akustičnih Zmelkoow, porednih gostov, ki se bodo predstavili z enkratnim projektom "Spovednica", za udarni konec pa bosta poskrbela čislana kantavtorja Drago Mislej - Mef in Jani Kovačič.

Organizatorji so morali zmanjšati predvideno število obiskovalcev v slikovitem ambientu vrtov Pokrajinskega muzeja Koper zaradi ukrepov, povezanih z novim koronavirusom.

Današnji koncert bo zagotovo potekal pred Pokrajinskim muzejem na Kapodistriasovem trgu 1, za naslednje glasbene večere pa organizatorji še čakajo na informacije Nacionalnega inštituta za javno zdravje – kot so sporočili, kaže, da bodo preostali koncerti lahko izvedeni. Ko bodo izvedeli, pod kakšnimi pogoji bo to mogoče, bodo sporočili še lokacijo.

Neposredni radijski prenosi po valovih Radia Koper bodo dragoceni za vse, ki jim do vstopnice ne bo uspelo priti.