Zasedba serije Friends. Foto: Reuters
Zasedba serije Friends. Foto: Reuters

Skladba I'll be there for you skupine The Rembrandts je ena najbolj prepoznavnih uvodnih špic v zgodovini televizije. Nič čudnega, saj se je zavrtela pred vsako epizodo kultne serije Friends (Prijatelji), ki je druga najbolj gledana vseh časov, takoj za ikoničnimi Simpsonovimi. Pričakovano bi bilo, da je dvojec, ki je skladbo napisal, doživel večno slavo, a še zdaleč ni tako.

Danny Wilde in Phil Solem sta se po izidu skladbe celo razšla, saj sta bila zaradi popularnosti serije v dvomih, da ju bodo njuni poslušalci še jemali resno. Na začetku s producenti serije nista želela sodelovati, saj sta se bala, da bodo oboževalci mislili, da sta se razprodala. "Na začetku ime najine skupine sploh ni bilo omenjeno med zaslugami," je v eni izmed izjav povedal Wilde.

Po tem, ko je bilo jasno, da bo serija uspela, je dvojec skupaj z glavnimi igralci posnel še videospot. "Ko so ljudje videli, da skladbo igrava midva, je to nekako uničilo najino podobo. Namesto igranja v klubih in barih sva igrala na popoldanskih nastopih, kamor so starši pripeljali svoje otroke," doda Wilde. Sicer je dvojec pozneje znova našel pot skupaj in zdaj z igranjem na raznih tematskih zabavah več nima težav. "Če ljudje plačajo, da slišijo nekaj, na kar si ponosen, zakaj ne?"