Skova in Skovani. Foto: Radio Prvi
Skova in Skovani. Foto: Radio Prvi

Svet besedil in hiphopa ga je prevzel že v otroštvu, ko je v dar prejel Eminemov album. Zanimanje za pisanje besedil se je dodatno poglobilo z opusom Đorđeja Balaševića. Skovov raperski izraz, ki ga je kalil tudi v freestylovskih bitkah, sooblikujeta pesniška in pripovedna spretnost.

Rdeča nit albuma, ki ga je premišljeno snoval pet let, je gledališče, seveda metaforično. Skova ideje za svoja besedila črpa iz vsakdanjega življenja, tuja mu ni niti družbena kritika. Album je zasnovan konceptualno, Skova se vživi v posamezne like oziroma v alter ego in pripoveduje o na videz malih zgodbah z velikimi besedami, pogosto v tretji osebi.

Skova je pri albumu, ki je izšel decembra lani, sodeloval z številnimi glasbeniki in producenti (Edin Kvrgić – Edich, Eleven Eleven, Beat by Dauc, Dejan Slak, Anže Petrač …), aprila letos pa je prvenec predstavil v Kinu Šiška, in to z zasedbo Skovani (spletni koncert). S Skovanimi – Vasja Vipotnik - Skova, Zala Deželak, Simon Bezek, Leon Bedjanič, Rok Mlinar in Anže Lajevec – so nastopili tudi v Prvi vrsti na 1. programu Radia Slovenija in v živo predstavili skladbe: Theatrum, Balast ter In si pojem, 18. junija pa pripravljajo koncert živo v Gali hali.

Skova in Skovani