7-članska zasedba je od ustanovitve leta 2013 poskrbela za ogromno priljubljenost južnokorejskega popa po celem svetu. Letos se jim je med drugim uspelo prvič uvrstiti na sam vrh Billboardove lestvice – s singlom Dynamite, ki je sicer tudi ena izmed osmih pesmi na najnovejšem albumu. Ob izidu novega albuma pa so predstavili tudi najnovejši singel z naslovom Life Goes On oziroma življenje gre naprej, ki so ga pospremili tudi z novim videospotom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Želijo si nominacije za grammyja

Poudarili so, da je njihov naslednji cilj nominacija za prestižno glasbeno nagrado grammy – letošnji nominiranci bodo znani 24. novembra. "Smo nervozni, a se veselimo nominacije," je na tiskovni konferenci dejal vodja skupine in raper RM.

Jin, eden izmed glavnih vokalov skupine, pa je poudaril, da album BE odraža za večino ljudi izjemno težavno leto, ki pa je bilo za skupino z nekaterih vidikov tudi pozitivno. Med drugim je poudaril, da je uspeh skladbe Dynamite v ZDA presegel čisto vsa njihova pričakovanja.

Zasedba bo konec tedna virtualno nastopila tudi na podelitvi ameriških glasbenih nagrad, za zdaj pa še niso prepričali, ali se bodo virtualno oglasili v živo ali bodo nastop posneli vnaprej. Za 31. december pa načrtujejo nastop v živo v Južni Koreji, kar bo njihov prvi koncert, odkar so aprila zaradi pandemije odpovedali celotno turnejo.

Izid novega albuma zasedbe se je v petek odražal tudi na delnicah Big Hit Entertainment, katerih vrednost je za nekaj odstotkov narasla.