Spice Girls so ob novem albumu napovedale tudi, da bodo verjetno šle še na vsaj eno turnejo. Foto: EPA
Spice Girls so ob novem albumu napovedale tudi, da bodo verjetno šle še na vsaj eno turnejo. Foto: EPA

Spice Girls so svoj prvi album Spice izdale leta 1996. Z njim in s svojimi naslednjimi stvaritvami pa so soustvarile zvok konca devetdesetih in začetka novega tisočletja. Njihov prvi album je postal tudi tretji najbolj prodajan album devetdesetih let.

Melanie Brown upa, da je sporočilo albuma ostalo ljudem v srcu. "Vse kar si po teh 25 dolgih letih želim, je to, da je naše sporočilo slišano jasno in glasno. Jasno je, po vsem tem, da ljubezen res je ta stvar, ki jo vsi najbolj potrebujemo. To je bilo sporočilo našega albuma."

Skupina Spice Girls je sprva sestavljalo pet deklet. Melanie Brown oziroma Mel B, ki je bila poznana pod vzdevkom Scary Spice, Emma Bunton – Baby Spice, Melanie Chisholm oziroma Mel C – Sporty Spice, Victoria Beckham – Posh Spice in Geri Halliwell Horner – Ginger Spice.

Zasedba je nastala leta 1994, Hornerjeva pa je štiri leta pozneje odšla, preostale članice so vztrajale do leta 2000 in se takrat odpravile po ločenih poteh. V letih 2007 in 2008 so se znova združile za turnejo, nastopile pa so tudi na sklepni prireditvi na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012. Šest let pozneje so se, brez Beckhamove, na turnejo vrnile kot kvartet.

"Od prvih otroških korakov pesmi Wannabe do tega, da smo osvojile cel svet. Hvala vsem 'Spajsicam' in vsem našim oboževalcem, ki so nam to omogočili, hodili z nami in nas podpirali," je ob izidu remaka plošče povedala Halliwell Horner.