Gabriel Boric – podpornik Taylor Swift. Foto: Reuters
Gabriel Boric – podpornik Taylor Swift. Foto: Reuters

Tuji mediji pišejo, da se je Boric zapletel v svoj prvi mednarodni spor. Pre dnevi se je na družbenih omrežjih razvnela razprava med pevcem skupine Blur, Damonom Albarnom, in ameriško ljubljenko, kantrizvezdnico Taylor Swift. Albarn, ki je tudi avtor pesmi skupine Gorillaz, je pevko v nekem intervjuju obtožil, da ni napisala vseh svojih pesmi. Taylor se je jezno odzvala, Albarn pa se ji je opravičil.

Spor je nato, vsaj v Čilu, še podžgal Boric, ki ne skriva, da je velik oboževalec ameriške glasbenice. Objavil je tvit, v katerem je Taylor sporočil: "Tukaj v Čilu imaš ogromno skupino podpornikov, ki vemo, da svoje pesmi napišeš iz srca. Objem z juga, Taylor." Objavil je tudi fotografijo, na kateri drži v rokah fotografijo glasbenice.

Boric ima na Twitterju 1,4 milijona sledilcev, omenjeni tvit pa je dobil 66.000 všečkov.

Predsednikovo oglašanje glede glasbenega spora je kmalu postala glavna tema razprav na družbenih omrežjih med čilskimi uporabniki. Boric bo položaj uradno prevzel marca, s tem pa bo postal najmlajši demokratično izvoljeni predsednik te države v zgodovini.

Albarn se ji je opravičil

Na Albarnove obtožbe se je na Twitterju odzvala tudi sama Taylor, ki je sporočila: "Bila sem tvoja velika oboževalka, dokler nisem videla tvojih besed. Napisala sem VSE svoje pesmi. Tvoje trditve so popolnoma napačne in TAKO škodljive." 53-letni Albarn se ji je nato javno opravičil: "Strinjam se s teboj. V pogovoru je beseda tekla o pisanju pesmi, objavljene pa so bile besede, s katerimi so le želeli pridobiti klike. Iskreno se opravičujem. Zadnja stvar, ki si jo želim, je vzbuditi dvom o tvojem ustvarjanju," je sporočil pevki.