Skubic je še pred kratkim nastopal tudi v studiu Televizije Slovenija. Foto: Televizija Slovenija
Skubic je še pred kratkim nastopal tudi v studiu Televizije Slovenija. Foto: Televizija Slovenija

Po poročanju portala veseljak.si je danes zjutraj po težki bolezni v 55. letu starosti umrl Jože Skubic, velikan narodnozabavne glasbe in pevec skupine Slapovi. S skupino je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja ustvaril številne največje uspešnice, najbolj poznana pa je gotovo Ne reci nikdar.

Jože Skubic, Erosi, člani Orkestra Mandolina Ljubljana – Ne reci nikdar

Ansambel Slapovi so njegovi člani, med katerimi je bil tudi Skubic, ustanovili na začetku devetdesetih let in ga poimenovali po slapovih reke Krke. Skupina je blestela na festivalskih odrih, na katerih je nanizala več kot 20 festivalskih zmag in drugih priznanj, njen album pa je postal najbolje prodajani narodnozabavni album po letu 1991. Po številu srebrnih, zlatih in diamantnih plošč pa ansambel Slapovi v zgodovini presegata le ansambla Slavka Avsenika in Lojzeta Slaka.

Skupina se je leta 2007 odločila, da prekine svojo ustvarjalno pot, takrat pa so ji na Televiziji Slovenija pripravili tudi posebno poslovilno oddajo. Kljub koncu skupne poti je Skubic še nekajkrat stopil na oder s svojimi uspešnicami, nazadnje v oddaji V petek zvečer.