Big Foot Mama so nastopili v televizijskem studiu, a brez občinstva. Foto: Alan Orlič
Big Foot Mama so nastopili v televizijskem studiu, a brez občinstva. Foto: Alan Orlič

Radijska oddaja Vala 202 Izštekani je v letošnji praznični december vstopila s celovečernim akustičnim programom ene najbolj prepoznavnih rokovskih skupin pri nas – Big Foot Mama.

Jure Longyka. Foto: Alan Orlič
Jure Longyka. Foto: Alan Orlič

A letos zaradi trenutne zdravstvene slike v državi koncert ni potekal tradicionalno v Kinu Šiška, temveč v studiu 1 Televizije Slovenija, brez občinstva. Gostitelj koncerta je bil Jure Longyka.

K soustvarjanju pogovornega dela oddaje je bilo vabljeno tudi občinstvo, nastop pa je posnela Televizija Slovenija. Koncertni posnetek bodo Bigfooti v letu 2021 izdali na nosilcu zvoka in ga predstavili javnosti na akustični turneji po Sloveniji.

Big Foot Mama prvič akustično obarvani

Big Foot Mama so edini celovečerni nastop v Izštekanih doslej izvedli že leta 1999. Skladbe so takrat na duhovit način sicer preoblekli, akustičnemu izzivu pa so se izognili. Vrnili so se v Izštekanih 10 2014, ko so ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija odigrali dve skladbi.

Tokrat so akustični izziv sprejeli, v oddaji Izštekani so občinstvo pogostili z izborom največjih uspešnic 30-letne kariere v aranžmajih, kakršnih ljudje od njih niso vajeni.

Izštekanih 10 Big Foot Mama