Maja Keuc in spremljevalne pevke so svojo nalogo odlično opravile. Foto: Reuters
Maja Keuc in spremljevalne pevke so svojo nalogo odlično opravile. Foto: Reuters
Stefan Raab, Anke Engelke, Judith Rakers
Letošnji voditelji vseh treh večerov evrovizijskega spektakla so televizijski voditelj Stefan Raab, humoristka Anke Engelke ter novinarka in voditeljica Judith Rakers. Foto: Reuters

Poleg Maje Keuc, ki je na žrebanju po nastopu izvlekla "štartno številko" 20, so se v finale uvrstili tudi predstavniki Estonije, Romunije, Moldavije, Irske, Bosne in Hercegovine, Danske, Avstrije, Ukrajine ter Švedske.

Maja je s spremljevalnimi vokalistkami na drugem predizboru na evrovizijski oder stopila pod zaporedno številko 13 in zapela skladbo No one ter po štirih letih suše Sloveniji znova priborila evrovizijski finale!

V torek so gledalci s telefonskim glasovanjem in člani strokovnih komisij nacionalnih televizij v finale poslali predstavnike Srbije, Litve, Grčije, Azerbajdžana, Gruzije, Švice, Madžarske, Finske, Rusije in Islandije. V finale je že neposredno uvrščenih tudi t. i. "velikih pet": Francija, Italija, lanska zmagovalka Nemčija, Španija in Velika Britanija.

Letošnji voditelji vseh treh večerov evrovizijskega spektakla so televizijski voditelj Stefan Raab, humoristka Anke Engelke ter novinarka in voditeljica Judith Rakers.

50 odstotkov glasov so prispevali gledalci s telefonskim glasovanjem, drugih 50 odstotkov pa nacionalne strokovne žirije. Slovensko so sestavljali Mojca Menart, Lovro Ravbar, Nuša Derenda, Eva Černe in Miha Vardjan. Ista strokovna komisija bo glasovala tudi v soboto, ko bo rezultate slovenskega glasovanja v Nemčijo sporočil Klemen Slakonja.

VRSTNI RED NASTOPOV ZA SOBOTNI FINALE:

1. Finska
2. Bosna in Hercegovina
3. Danska
4. Litva
5. Madžarska
6. Irska
7. Švedska
8. Estonija
9. Grčija
10. Rusija
11. Francija
12. Italija
13. Švica
14. Velika Britanija
15. Moldavija
16. Nemčija
17. Romunija
18. Avstrija
19. Azerbajdžan
20. SLOVENIJA
21. Islandija
22. Španija
23. Ukrajina
24. Srbija
25. Gruzija