Maja Keuc je na generalki nastopila četrta. Na odru je bila videti zelo sproščena. Foto: Reuters
Maja Keuc je na generalki nastopila četrta. Na odru je bila videti zelo sproščena. Foto: Reuters
Tako Maja kot spremljevalne pevke nosijo vrtoglavo visoke pete. Foto: EPA

Maja je na generalki nastopila v drzni "mali črni obleki", pošiti s kovinskimi nitmi, v kombinaciji z visokimi usnjenimi črnimi škornji s srebrnimi debelimi podplati in vrtoglavo visokimi petami. Videz dopolnjujejo črne rokavice brez prstov.

Maji smo pomahali v slovo, preden je odletela proti Düsseldorfu.

Na spletni strani Evrovizije so v predstavitvi slovenske predstavnice zapisali, da je Maja Keuc zaslovela z nastopanjem v oddaji Slovenija ima talent, zdaj pa je odprla novo veliko poglavje v svoji karieri, saj bo Slovenijo predstavljala na Evroviziji s skladbo No One.

Obleka ni lahek zalogaj
V zaodrju je Maja pred vajo povedala, da je zelo vznemirjena in da komaj čaka, da stopi na oder. Spregovorila je tudi o pripravah, ki naj bi bile dobesedno težke: na njeni obleki je namreč veliko kovinskega okrasja. "V zadnjih tednih sem vadila ves čas. Nosim masivno obleko, na katero sem se morala resnično navaditi. Zelo težka je, okrašena je s pravo kovino."

Maja je obljubila silovit nastop. "Sestavili smo koreografijo, ki se dobro ujema s pesmijo, a ni nič posebnega. Imam štiri spremljevalne pevke. To bo pravi 'girl power' nastop."

"Slovenska Christina Aguilera"
Kot so še zapisali na spletni strani Evrovizije, Maja za nekoga, ki je zaslovel šele pred kratkim, na odru resnično izžareva samozavest, ki bi jo zlahka primerjali z utečenimi profesionalci z desetletji izkušenj. Avtorica besedila pesmi No One Urša Vlašič je po generalki povedala: "Zelo, zelo navdušeni smo nad potekom stvari. Vse je bilo popolno, ozvočenje odlično, oder pa je videti izjemno."

Kot še pišejo na omenjeni spletni strani, so Maji nadeli vzdevek "slovenska Christina Aguilera", nekateri jo primerjajo tudi z Anastacio. Znajde se v različnih glasbenih žanrih, nastopala je v muzikalih in pela v lokalnem rockbendu, so še dodali.
Poleg Maje so danes s prvo vajo opravili tudi predstavniki Belorusije, Bolgarije, Danske, Estonije, Makedonije, Irske, Izraela, Latvije in Romunije. Že sinoči pa so prvič na oder stopile države, ki se bodo predstavile v prvem delu drugega polfinalnega večera 12. maja. Med njimi so bili predstavniki Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Cipra, Moldavije, Slovaške, Švedske, Nizozemske in Ukrajine.

Oglejte si videoposnetek Majine vaje in nekaj fotoutrinkov.