(Prave ali silikonske?) ustnice Lane Del Rey so obnorele svet. Foto: YouTube
(Prave ali silikonske?) ustnice Lane Del Rey so obnorele svet. Foto: YouTube
Lana in skrivnostni tetoviranec kot novodobna 'rojena morilca' Mickey in Mallory? Foto: YouTube
Čez dober mesec se začne prodaja debitantskega albuma Lane Del Rey, ki bo nedvomno uspešnica. Foto: Facebook

Pevka, o kateri se zadnje mesece na svetovnem spletu največ ugiba, je predstavila videospot za svoj prvi "uradni" singel, naslovno pesem s prihajajočega prvega albuma Born To Die. V filmsko navdahnjenem spotu poleg prelestne Lane nastopata tudi dva tigra, tetovirani lepotec, športni avtomobil (ameriške izdelave, seveda) in ogenj.

Videospot se začne s posnetkom pevke v objemu tetoviranega moškega pred ameriško zastavo, torej z ozadjem, ki je spremljalo pred dnevi objavljeni avdioposnetek pesmi na YouTubu. V naslednjem kadru smo že v veličastni dvorani, na prestolu v beli obleki in s cvetlično krono na glavi sedi Lana Del Rey, ob njej ležita dva (na videz?) pohlevna tigra.

Nato se preselimo v športni avto, kjer se Lana na sedežih "mečka" s tetoviranim moškim, s katerim pokadita džojnt (?). Nato ju v "flashbacku" vidimo skupaj v spalnici, kasneje pa odbrzita v noč. Potem se spet vrnemo k Lani v dvorani, ta vstane s prestola in gre proti svetlobi. Že trenutek kasneje isti moški drži golo okrvavljeno žensko truplo, za katerega domnevamo, da pripada Lani Del Rey. V ozadju tlijo plameni ...

"Dobro premišljena trženjska poteza ali resnica?"
Potem ko se je videospot pojavil na YouTubu, je v imenu Lane Del Rey na Facebooku in Twitterju nekdo zapisal: "Po navadi sem moški, ki skopari z besedami, a povedati moram, da je ta videospot najlepša stvar, kar sem jih kdaj ustvarila." Nato doda še, da upa, da bo oboževalcem ta pesem všeč in da to ni ne čas ne način, na katerega je želela predstaviti spot, a je trenutno v Pekingu, kjer nima dostopa do družabnih omrežij, video pa je na splet pricurljal iz Rusije.

"Dobro premišljena trženjska poteza ali resnica?" bi se lahko vprašali ob omenjenem zapisu, kot se številni že mesece sprašujejo ob celotni pojavi Lane Del Rey, ki buri duhove že, od kar se je avgusta na YouTubu pojavila njena pesem Video Games s spremljajočim videom, ki je nekakšen kolaž različnih posnetkov, za katere se (namenoma?) zdi, da so amaterski.

Lepotica z greha vrednimi bujnimi ustnicami, za katere sama pravi, da niso obogatene s silikonom, je v nekaj zgodnjih intervjujih dejala, da prihaja iz prikoličarskega naselja nekje v državi New York. A njeno pravo ime Lizzy Grant so mediji kaj hitro povezali z milijonarjem, po nekaterih pričevanjih kar milijarderjem Robom Grantom, ki je obogatel s prodajanjem spletnih domen in naj bi bil Lizzyjin oče. Torej vse tisto o prikoličarskem naselju ni res?

(Domnevno) 25-letna Lizzy naj bi si umetniško ime Lana Del Rey nadela po divi starega Hollywooda Lani Turner in po modelu avtomobila del rey znamke Ford, tudi sicer njena podoba temelji na poigravanju z glamurjem starega Hollywooda in ikonografijo ameriškega "belega smetja". Med drugim si je nadela oznako "gangsterska Nancy Sinatra", ki pa ji ni več ravno pisana na kožo, kot je povedala v nedavnem intervjuju za Oyster Magazine. V omenjenem (milo rečeno nenavadnem) pogovoru, ki ga je pevka predčasno prekinila, ker je od novinarke dobila "slabe vibracije", je povedala še, da se je pri 18 z dežele preselila v New York in živela iz rok v usta, ko se je preživljala s priložnostnimi deli. Za hčer bogataša precej nenavadno.

Kakor koli že, naj bo vse skupaj resnica ali laž, večina glasbenih kritikov in oboževalcev se strinja, da so Lanine pesmi dobre, napovedujejo ji, da bo v naslednjem letu ena najbolj "vročih" izvajalk na glasbenem prizorišču. Tako ali tako je vse skupaj le šovbiznis, kajne?