Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Alenka Klun

Retro "Skoraj vsak nekdanji Jugoslovan ima s fičkom osebno izkušnjo"

11.05.2019

Družbena vloga fiča se je korenito spremenila: od motorizatorja države do posmeha vrednega kupa železa, a ta avto ostaja predmet, v katerem se vozijo osebne zgodovine, zgodovine narodov Jugoslavije in kamor se da "spakirati" tudi čustva in pričakovanja.

Lepota bivanja "Majhno stanovanje v Ljubljani težko uredimo kot razkošen newyorški loft"

11.04.2019

"Zbiranje idej je zelo enostavno, realizacija pa zelo zahtevna in jo strokovno obvladajo arhitekti. Pinterest ponuja veliko možnosti, KAKO naj bo nekaj videti, arhitekt pa doda, ZAKAJ je dobro, da je videti tako."

Moda Slovenski tandem ustvaril nogavice za neustrašne ženske, ki znajo tudi čarati

29.03.2019

Alja Horvat, ki jezdi na valu uspeha doma in v tujini - ravno se je vrnila iz LA-ja - je še lani na Instagramu občudovala "noro dobre zokne" Zulu Zion. Zdaj ena njenih čarobnih žensk krasi najnovejši barviti izdelek te slovenske znamke nogavic.

Lepota bivanja "Žepni" lokal s filozofijo naredi si sam, kot nalašč za Instagram

21.03.2019

V lokalu Tink Superfood, ki je pred meseci zaživel v Ljubljani - tam, kjer je nekoč stal Tavčarjev hram -, ne skrivajo, da so se dela lotili po načelu "naredi si sam": od notranje opreme prek kulinarične ponudbe do metod promocije …

Lepota bivanja V barvanju je moč: "Bežen pogled na plakat ne bi dobil takega odziva"

20.03.2019

Ameli Špendl veliko pomenijo pričevanja obiskovalcev, ki so soustvarjali njeno lansko razstavo Pobarvana Ljubljana, nekdo ji je povedal, da je šele takrat, ko je na njeni risbi barval značilni drevored ob Ljubljanici, spoznal pomen teh drevoredov.

Moda Plečnik v zrcalu: duh velikega arhitekta, ujet v kose unikatnega nakita

22.03.2019

"Poleg celotne urbanistične zasnove, s katero je Plečnik spremenil naš vsakdan v središču Ljubljane, je gotovo pustil veliko nesnovnega, med drugim idejo, da lahko z vnovično uporabo in poceni ter dostopnimi materiali narediš nekaj mogočnega in večnega."

Knjige Rachel Cusk: Ko ljudje o čem ne govorijo resnice, me to začne zanimati

10.03.2019

Izumetničenost modernega romana in "pošastni egoizem" avtorjev, ki razjeda to zvrst, sta bila povoda, da se je Rachel Cusk lotila vaje v slogu, ki je nato prerasla v odmevno trilogijo in avtorico uvrstila med najpomembnejše pisateljice našega časa.

Lepota bivanja Sodobna kofetarica: s kavo za na pot v roki po Ljubljani lovi mestni avtobus

18.02.2019

"Končni izdelek je še boljši, kot sem si ga predstavljala. Res je dober občutek, ko nekaj, kar si ustvaril digitalno, zaživi v fizični obliki," je bila navdušena Sara Sešlar Naraks, študentka oblikovanja, katere delo zdaj krasi skodelico kave.

Moda Slovenska moda, počasna z razlogom: Ne potrebujemo veliko, ampak manj in dobro

13.02.2019

Kje je čas pred spletnimi nakupi in pred skladovnicami znižanega blaga, čas, ko si lahko spoznal osebo, ki ti je "sešila srajčico" in se k njej vračal za morebitna popravila? Ni treba, da se prepuščamo nostalgiji, ta čas je lahko tudi zdaj (in tukaj)!

Moda Olga Košica: Njen nakit si želita Rita Ora in "kitajska Lady Gaga"

26.01.2019

Olga Košica je slovenska oblikovalka nakita z magisterijem z londonskega Kraljevega kolidža umetnosti, ki osvaja trge Bližnjega in Daljnega vzhoda. Njene kose na odrih nosijo domače in svetovne popdive, na revijah Mashe Ma pa vrhunske manekenke v Parizu.

Moda "Ko so otroci oblečeni v 'medvedji' izdelek, moje ilustracije oživijo"

18.12.2018

Ilustracije so za Nejo Kotnik kot terapija, nekakšna sporočila, ki jih namenja sama sebi in drugim: tako se je "rodil" tudi beli medvedek, njen domišljijski prijatelj, družabnik in zaveznik, čigar igrive podobe krasijo otroška oblačila in stene stanovanj.

Praznični koledar Nina Šušnjara oblikovala svoje elanke: Ponosna sem na ta izdelek

03.12.2018

Elan je ob 15-letnici ustvarjanja smuči za ženske k sodelovanju povabil tudi oblikovalko Nino Šušnjara, ki je kultnim smučem dodala svoj pečat – smuči imajo videz razpok.

Stran 1 od 32
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov