Lady Gaga se je znašla tudi na seznamu najbolje oblečenih zvezdnikov revije Vanity Fair. Foto: EPA
Lady Gaga se je znašla tudi na seznamu najbolje oblečenih zvezdnikov revije Vanity Fair. Foto: EPA

Ameriška popsenzacija Lady Gaga je tudi sicer velika zmagovalka nominacij, saj ima možnosti za zmago v kar 13 kategorijah, kar je absolutni rekord. V primerjavi z njo še povratnik na glasbeno sceno, raper Eminem z albumom Recovery, kar nekoliko zbledi z osmimi nominacijami.

Ima tri "poslanstva"
V najpomembnejši kategoriji za MTV-jev videospot leta ima Lady Gaga kar dve železi v ognju, poleg izdelka za že omenjeno uspešnico Bad Romance še za skladbo Telephone, v kateri je združila moči z Beyonce. "Nekoliko ironično, morda sem še bolj ponosna zato, ker mi je uspelo doseči nesrečno številko 13. Bog me je na zemljo poslal zaradi treh razlogov - da bi delala glasno glasbo, gejevske videe in dvigala prah!" je dejala Lady Gaga po objavi nominacij.

Podelitev nagrad bo 12. septembra v Los Angelesu. Na lanski prireditvi je Lady Gaga prejela nagrado za najboljši novi obraz, prireditev pa je zaznamoval incident, ko je Kanye West zmotil zahvalni govor Taylor Swift in poudaril, da bi si nagrado za najboljšo žensko izvajalko bolj zaslužila Beyonce.

Oglejte si vseh šest nominiranih videospotov za MTV-jevo nagrado video leta.

Bad Romance - Lady Gaga

Telephone - Lady Gaga featuring Beyonce

Not Afraid - Eminem

Kings and Queens - 30 Seconds to Mars

Dog Days Are Over - Florence and the Machine

Airplanes - B.o.B featuring Hayley Williams